Home Nieuws Verwijten over gebrek aan transparantie, Eindhovens Dagblad meldt belangrijk detail in contract...

Verwijten over gebrek aan transparantie, Eindhovens Dagblad meldt belangrijk detail in contract Xavi Simons

1850
1

In Parijs wist men net na de verrassende transfer van Xavi Simons naar PSV al te melden dat er een clausule bestond waardoor Simons ‘eenvoudig’ weer naar PSG zou kunnen worden getransfereerd.

Dat blijkt sinds deze week iets anders te liggen, hoewel men PSV links en rechts wel verwijt niet transparant genoeg te hebben gecommuniceerd over het contract van de middenvelder. Zo valt er in een PSV podcast waar het Eindhovens Dagblad een bijdrage in heeft te beluisteren dat de club ten tijde van het openbaren van de transfer van Xavi Simons naar PSV, te weinig transparant is geweest over het contract van de middenvelder.

Toen wisten journalisten van Franse kranten als Le Parisien al te melden dat Simons eenvoudig naar PSG kon overstappen. Dat lijkt iets anders te liggen, hoewel er wel degelijk opties zijn voor de jonge topspeler. Paris Saint Germain kan alleen komende zomer gebruikmaken van de clausule in het contract van Xavi Simons bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad, dat spreekt van een ‘belangrijk detail in de hele zaak’.

Marcel Brands bevestigde deze week dat er een clausule in het contract van Simons staat. De negentienjarige spelmaker kan naar verluidt voor tien à twaalf miljoen euro terugkeren naar PSG. Wel ligt de uiteindelijke keuze bij Xavi Simons zelf. Hij kan er met het oog op zijn ontwikkeling ook voor kiezen om in Eindhoven te blijven. Als hij dat besluit, dan vervalt de optie na dit seizoen. Bij PSV wordt die kans ‘behoorlijk groot ingeschat’, stelt het Eindhovens Dagblad.

Na dit seizoen zou PSV alsnog de volledige transferrechten van de jeugdinternational in handen krijgen. Simons is inmiddels sterkhouder van dit PSV. In veertien officiële duels scoorde hij acht treffers en gaf vier assists.


Vorig artikelPhilips Stadion nagenoeg vol voor wedstrijd tegen ‘KKD tegenstander’ FC Zürich
Volgend artikelOngeslagen Roger Schmidt na remise in Parijs: ‘Bij PSV heb ik het heel goed naar mijn zin gehad’

1 REACTIE

  1. Ik snap niet waarom PSV transparant moet zijn over een
    Spelerscontract, binnenkort moeten we zeker ook ons loonstrookje naar het ED uploaden, wat een onzin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in