Home Nieuws Ongeslagen Roger Schmidt na remise in Parijs: ‘Bij PSV heb ik het...

Ongeslagen Roger Schmidt na remise in Parijs: ‘Bij PSV heb ik het heel goed naar mijn zin gehad’

3010
0

Roger Schmidt zit op de troon in Lissabon. De Duitse trainer wordt enorm gewaardeerd door fans en media en de resultaten zijn bijzonder te noemen.

Benfica verloor dit seizoen namelijk nog geen enkele wedstrijd met Roger Schmidt als trainer aan boord. Dinsdagavond speelde Benfica opnieuw met 1-1 gelijk nadat eerder de heenwedstrijd in Stadion Da Luz ook in een remise was geëindigd. Kortom, het gaat Benfica ook in de Champions League voor de wind. De ploeg is hard op weg naar overwintering in het miljardenbal omdat ook Juventus het laat afweten.

In de competitie is Schmidt ongeslagen koploper dus de komst van de Duitser naar Lissabon heeft bijzonder goed uitgepakt. Na afloop van de wedstrijd in Parijs laat Schmidt weten blij te zijn met het resultaat. Schmidt vindt dat zijn ploeg veel energie in wedstrijden stopt en tactisch steeds laat zien grote wedstrijden te kunnen winnen of juist kunnen controleren. Schmidt geeft ook aan het erg naar zijn zin te hebben.

Gevraagd wordt of Schmidt nog weleens vergelijkingen treft met zijn periode in Eindhoven nu in Lissabon alles voor de wind lijkt te gaan. ‘Ik kijk nooit teveel terug behalve dat ik bij PSV net als bij Benfica heel prettig gewerkt heb. De spelers, trainers en supporters hebben ervoor gezorgd dat de jaren bij PSV heel prettig waren’, zei Schmidt na afloop van PSG – Benfica.

Er zijn natuurlijk wel verschillen tussen de aanpak van Schmidt in Eindhoven en zijn aanpak in Lissabon. In Eindhoven wilde Schmidt een geheel andere speelwijze inpassen, alsmede vele nieuwe spelers in zijn toegepaste systeem laten renderen. In zijn tweede seizoen werd zijn aanpak uit het eerste seizoen los getalen en flink aangepast, wat achteraf de resultaten niet ten goede wist te komen. Het bleek achteraf allemaal teveel van het goede te zijn want successen werden er maar mondjesmaat geboekt. In Lissabon lijkt zijn aanpak beter te werken, hoewel daar het geraamte van het elftal al als basis kon worden gezien.


Vorig artikelVerwijten over gebrek aan transparantie, Eindhovens Dagblad meldt belangrijk detail in contract Xavi Simons
Volgend artikelOpnieuw ongekend blessureleed: Saibari mist restant 2022 én WK Qatar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in