Home Nieuws Verdrietige Eran Zahavi doet zijn verhaal over een week vol begrafenissen

Verdrietige Eran Zahavi doet zijn verhaal over een week vol begrafenissen

868
0

ESPN ging afgelopen dagen het gesprek aan met Eran Zahavi over de gebeurtenissen in zijn thuisland.

Zahavi is na zijn twee jaar bij PSV verhuisd naar zijn thuisland Israël. De spits is tegenwoordig speler van Maccabi Tel Aviv in Israël. Zahavi vertelt tegenover ESPN wat de oorlog met hem en zijn ploeggenoten doet. “We zijn heel erg verdrietig en kunnen niet begrijpen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren in onze wereld.”

De wereld houdt haar adem in door de gebeurtenissen in Israël en Gaza. Op 7 oktober veranderde de wereld ook voor Eran Zahavi. De oorlog tussen Hamas en Israël heeft veel impact op het leven van Eran Zahavi en zijn ploeggenoten van Maccabi Tel Aviv.

In gesprek met EPSN doet Zahavi zijn verhaal. “Een week geleden kwamen we terug van een wedstrijd in België tegen Gent in de Conference League. We waren ons aan het voorbereiden op de wedstrijd van zondag. We werden zaterdagochtend wakker en onze wereld was veranderd. In twee uur tijd is onze wereld veranderd. Niet alleen onze wereld, maar die van veel mensen”, zegt de teneergeslagen spits.

Zahavi laat weten dat het goed met hem gaat en zijn gezin. “Met mij gaat het goed, met mijn familie ook. We zijn gezond en zijn ver verwijderd van datgene wat er is gebeurd in het zuiden. Maar we voelen alles. We zijn heel erg verdrietig. We kunnen niet begrijpen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren in onze wereld, hoe mensen zoiets hebben kunnen doen. Het gaat niet meer om moslims of joden. Het gaat niet om religie”, zegt Zahavi.

De nationale ploeg van Israël speelt voorlopig niet en de competitie in het land ligt stil. En dat heeft dus ook gevolgen voor de spelers van Maccabi Tel Aviv. Het hele land is in staat van afwachting en vele jongeren zijn opgeroepen door het leger, waardoor het openbare leven op straat zo goed als stil ligt.

Zahavi vertelt hoe de dagen er tegenwoordig uitzien. “We trainen individueel in de ochtend. Als we kleine trainingsoefeningen kunnen doen, doen we dat. We doen aan liefdadigheid. We helpen veel mensen, we bezoeken families, we gaan naar begrafenissen. Het is heel erg moeilijk. Als je de families ziet, volgt er een kleine glimlach en zeggen ze dank voor de komst, hij was een fan van jouw club”, vertelt Zahavi over de afgelopen week.

“Het doet me denken aan datgene wat er in het verleden gebeurde bij Liverpool. Spelers en club gingen naar alle families, alle begrafenissen van de mensen die omkwamen bij de Hillsborough-ramp. Zo voelt het nu ook”, aldus de spits.

Dan wijst de spits nog naar de UEFA. De Europese voetbalbond heeft tijdens de interlandperiode geen algehele minuut stilte afgekondigd voor alle wedstrijden. Dit tot frustratie van Zahavi. “Iedere keer als er iets gebeurt in de wereld, zoals in Turkije, Marokko en Libië, tonen we respect. Dan is er een minuut stilte. Dan zijn we respectvol en solidair. Nu zegt niemand iets”, klinkt het in gesprek met ESPN.


Vorig artikelAnalyse: PSV is nog agressiever dan Feyenoord
Volgend artikelJoey Veerman over grote misser tegen Frankrijk: ‘Een polletje, slecht veld in de Arena’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in