Home Nieuws Analyse: PSV is nog agressiever dan Feyenoord

Analyse: PSV is nog agressiever dan Feyenoord

2247
0

Het PSV van Peter Bosz is het seizoen 2023-2024 meer dan goed begonnen.

Met een minimum aan tegendoelpunt en louter winstpartijen in de Eredivisie is de start uitmuntend te noemen. De ploeg van Bosz krijgt compliment op compliment en speelt alleraardigst voetbal. Zeker als we het vergelijken met de voorgaande seizoenen.

Voetbal International dook in de cijfers en statistieken en concludeert dat het PSV van Peter Bosz vooral door het aanvallende aspect en het goed uitvoeren van het plan van de trainer, tot weinig doelpunten weet te leiden.

In het speelplan van de trainer zijn de aanvallers door het druk zetten en meeverdedigen een wezenlijk onderdeel van het succes. Bosz heeft dit aspect van het spel goed op orde wat vaak ook leidt tot veel balbezit in wedstrijden.

In Europa is het momenteel nog een ander verhaal omdat de tegenstanders makkelijker onder de druk kunnen uitvoetballen. De lessen van Arsenal – PSV en PSV – Sevilla kunnen wat dat betreft spoedig in de praktijk gebracht gaan worden in het tweeluik tegen Racing Club de Lens.

In onderstaande aflevering van Tactiek op Vrijdag wordt het zo geprezen spel van Peter Bosz bij PSV onder de loep genomen.

Pieter Zwart en Jarno Verweij laten aan de hand van beelden zien wat Bosz in korte tijd heeft toegevoegd aan de trotse koploper van de Eredivisie.


Vorig artikelJongste debutant sinds Ihattaren | Waarom Heerenveen zo teleurgesteld was na transfer Tygo Land naar PSV
Volgend artikelVerdrietige Eran Zahavi doet zijn verhaal over een week vol begrafenissen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in