Home Nieuws Joey Veerman over grote misser tegen Frankrijk: ‘Een polletje, slecht veld in...

Joey Veerman over grote misser tegen Frankrijk: ‘Een polletje, slecht veld in de Arena’

2203
1

Joey Veerman en zijn ploeggenoten weten wat hen te doen staat maandagavond in Athene. Winst en niets anders.

Veerman wil dolgraag als speler van de Oranje selectie naar het Europese Kampioenschap in Duitsland. Dat lijkt er wel in te zitten voor de middenvelder, die tegelijkertijd dicht tegen een basisplaats aan zit onder bondscoach Ronald Koeman. Als Nederland – Frankrijk een examen zou zijn geweest, is Veerman zeker niet gezakt en eerder geslaagd.

Los van de enorme misser die hij produceerde bij een 0-1 stand, speelde Veerman een gedegen en meer dan goed wedstrijd tegen de vice-wereldkampioen voetbal, die eigenlijk meer kwaliteit heeft dan de ordinaire en omhoog gevallen straatvechters uit Argentinië. Die misser, halverwege de eerste helft in de Johan Cruijff Arena, werd nog wel even uitgelicht na afloop. Want Joey Veerman, hoe kun je zo’n enorme kans zo verprutsen?

De middenvelder beseft daags na de interland op het hoogste niveau dat die bal minimaal op doel had gemoeten en eigenlijk een goal had moeten zijn. Toch heeft de Volendammer wel een verklaring voor zijn afzwaaier.

“De bal kwam op een polletje. Zat je hoog in het stadion? Dan zie je alleen gras, maar hij stuit net op. Het veld in de Arena was niet goed”, wijst Veerman naar de grasmat in Amsterdam in gesprek met AD Sportwereld.

“Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Wat vond jij?”, vraagt Veerman aan de journalist van AD Sportwereld. “Ik ben iemand met een grote bek, dan zijn er mensen die het lekker vinden om te zeggen dat het niet goed ging. Maar ik blijf risico in mijn spel leggen, dat ga ik niet veranderen”, aldus Veerman, die een hete avond in Athene verwacht. “Dat wordt een echt potje. We gaan daar volle bak”, klinkt het.


Vorig artikelVerdrietige Eran Zahavi doet zijn verhaal over een week vol begrafenissen
Volgend artikelToegezongen Ruud van Nistelrooij: ‘Trainer van Ajax? Dat gaat niet gebeuren’

1 REACTIE

  1. veerman moet niet lullen met polletje, hij leunt teveel achterover toen hij schoot. iedereen weet als je voorover leunt en schiet je de bal drukt en niet over knalt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in