Home Nieuws UEFA laat PSV lang wachten, Europese voetbalbond komt pas eind maart met...

UEFA laat PSV lang wachten, Europese voetbalbond komt pas eind maart met uitspraak

534
0

De mogelijke sanctie vanuit de UEFA laat nog minimaal een maand op zich wachten. De voetbalbond stelt andere prioriteiten.

En dus duurt het nog langer voordat PSV de mogelijke straf zal vernemen vanuit Zwitsrland. De beslissing van de UEFA zou eigenlijk woensdag 1 maart volgen, maar het vonnis is uitgesteld naar 29 maart. Dat meldt de Telegraaf.

De beslissing over de zaak rond de veldbestorming bij de wedstrijd tussen PSV en Sevilla wordt genomen door de Disciplinary Body van de UEFA. Deze afdeling komt woensdag wel degelijk samen, maar de situatie van de wedstrijd tussen PSV en Sevilla is voor de UEFA op dit moment niet urgent genoeg. Eerst worden er beslissingen genomen over de teams die nog actief zijn in de Europa League, klinkt het.

De verwachting is dat de straf voor PSV een stevige zal gaan zijn. Er dient dus rekening te worden gehouden met het ergste. De club kreeg dit jaar in de groepsfase van het Europese toernooi al een aantal stevige boetes opgelegd voor verschillende wanordelijkheden in Eindhoven en in Europa rond de Europese wedstrijden. PSV kreeg maar liefst een boete van 100.000 euro voor misdragingen na de uitwedstrijd tegen Arsenal en ook de duels met Rangers FC en FC Zürich leverden straffen in de vorm van geldboetes op. Zo mochten PSV fans op last van de almachtige voetbalbond niet afreizen naar Noorwegen enkele maanden geleden.


Vorig artikelDe Telegraaf verdeeld in twee kampen over Joey Veerman: ‘Als je ziet hoe hij loopt te voetballen’
Volgend artikelValentijn Driessen adviseert Xavi Simons: ‘Simons moet zo snel mogelijk hogerop’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in