Home Nieuws Kritiek op directie PSV na ‘zorgelijke contractsituatie’ Babadi: ‘PSV is vergeten zijn...

Kritiek op directie PSV na ‘zorgelijke contractsituatie’ Babadi: ‘PSV is vergeten zijn contract te verlengen’

4354
1

Isaac Babadi heeft zichzelf middels de uitwedstrijd tegen Feyenoord en de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz inmiddels stevig op de kaart gezet.

Het talent spat van de tiener af, die overigens fysiek nog wel wat stappen kan maken. Babadi speelt met een onbevangenheid die je zelden ziet bij spelers met weinig ervaring op het hoogste niveau. Peter Bosz heeft dan ook veel vertrouwen in de aanvallende middenvelder, die op alle posities voorin uit de voeten kan.

Echter is zijn contractuele situatie wel een punt van zorg geworden. Althans, zo kijkt De Telegraaf naar die situatie. De krant maakt PSV zelfs stevige verwijten. PSV wil uiteraard dolgraag verlengen met Babadi, wiens contract komende zomer in 2024 aflopend is. Het entouarage van de middenvelder lijkt daar op dit moment anders over te denken.

Babadi lijkt nog altijd voornemens om zijn contract bij PSV te gaan verlengen en ook te willen verlengen maar zijn serie basisplaatsen in PSV 1 lijkt het geheel een andere status te geven. En dus maakt De Telegraaf zich zorgen, alsmede dat de krant PSV stevige verwijten maakt.

‘Van hem gaat PSV nog heel lang plezier beleven, zou je denken. Alleen lijkt er in Eindhoven een behoorlijke inschattingsfout te zijn gemaakt met betrekking tot de potentie van Babadi. Of het de onrust op technisch- en bestuurlijk vlak is geweest of blindheid voor de kwaliteiten van de middenvelder, PSV is vergeten zijn contract te verlengen’, aldus De Telegraaf in een kritische analyse.

Babadi loopt aan het einde van dit seizoen in principe gratis de deur uit als men nu niet snel in actie gaat komen. Earnest Stewart wil dat scenario kost wat kost voorkomen en het contract openbreken en verlengen, maar de entourage van Babadi heeft stevig op de rem getrapt, schrijft De Telegraaf. De kans is aannemelijk dat diverse grote clubs op de hoogte zijn van zijn contractsituatie en alles nauwlettend in de gaten houden.

De situatie toont gelijkenissen met die van Xavi Simons, schrijft De Telegraaf over de situatie van Isaac Babadi. ‘Algemeen directeur Marcel Brands was daarbij en zal zich nu in het geval Babadi moeten revancheren samen met Stewart. PSV kan het zich niet veroorloven om Babadi gratis de deur uit te laten lopen en grof financieel geschut is noodzakelijk.’

Het Eindhovens Dagblad meldt dat onderhandelingen over een nieuw contract in ieder geval op dit moment plaatsvinden. PSV is in gesprek met het Duitse kantoor van Isaac Babadi, dat huisvest in het Duitse Trier.

‘Zelf is het talent nog in gesprek met PSV, over een nieuw contract. De club wist de afgelopen jaren zijn tot 2024 lopende verbintenis niet te verlengen en moet nu diep in de buidel tasten om de zaakwaarnemer van Babadi tot een ja-woord te bewegen’, aldus het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelBosz wijst naar PSV fans na massaal applaus: ‘Ik heb nog nooit zo’n groot applaus mogen krijgen’
Volgend artikelVeerman opnieuw beste speler van het veld maar sluit vertrek niet uit: ‘Dan kan ik het niet tegenhouden’

1 REACTIE

  1. Als hij niet tekent…zo snel mogelijk verkopen en een ander op 10 zetten…heeft geen zin om te bouwen aan een nieuw elftal met iemand die niet mee wil bouwen aan de toekomst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in