Home Nieuws Geen externe financier voor transfer en salaris Mario Götze

Geen externe financier voor transfer en salaris Mario Götze

2592
0

PSV en Mario Götze zijn een prima match gebleken, is de conclusie in februari 2021.

De transfer werd afgelopen zomer met veel enthousiasme ontvangen, al waren er ook kritische geluiden te horen. Zo zou de Duitse wereldkampioen niet geheel fit en blessuregevoelig zijn maar overall kunnen we concluderen dat Götze een prima bijdrage heeft en een belangrijke positie in de selectie heeft.


Toegegeven, het aantal gespeelde wedstrijden valt nog wat tegen. De middenvelder speelde dit seizoen veertien officiële duels voor de club en was goed voor zes goals en twee assists.
Er kleeft wel een enorm salaris aan de voormalige wereldkampioen en dat weet PSV in zijn geheel zelf te bekostigen. Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat PSV dit geheel voor eigen rekening neemt. Er is geen sprake van een externe financier om zijn komst mogelijk te maken.

‘Een fitte Mario Götze voegt zoveel toe aan PSV, dat buiten Eindhoven regelmatig wordt verondersteld dat de club in oktober een externe financier nodig had om hem naar het Philips Stadion te halen. Niets is minder waar’, benadrukt het ED. ‘De 28-jarige Duitser voetbalt bepaald niet voor een habbekrats en verdient naar PSV-begrippen een topsalaris, maar het betekent niet dat het clubbeleid overboord is gegaan bij het betalen van zijn honorarium.’

Het salaris van Götze is variabel en bestaat uit meerdere variabelen. Het valt de Duitser te prijzen dat hij niet voor het grote geld kiest maar voor het perspectief en het plan wat PSV en Schmidt voor ogen hebben.

Zijn inkomen bij PSV kan volgens het ED oplopen tot ongeveer twee miljoen euro per jaar, inclusief bonussen. PSV heeft geen externe middelen of partijen moeten aanwenden om dit salaris te kunnen bekostigen, weet de regionale krant te melden.


Facebook Comments