Home Nieuws Philipp Max relativeert situatie PSV: ‘We staan tweede en dat is logisch’

Philipp Max relativeert situatie PSV: ‘We staan tweede en dat is logisch’

344
0

Het staat buiten kijf dat Philipp Max een aankoop is met een echte meerwaarde. De Duitse back is andersom ook tevreden in Eindhoven en spreekt zich uit.

De hamvraag is natuurlijk of Max ook bij PSV had gespeeld als Roger Schmidt niet de trainer van dienst was geweest. Volgens John de Jong stond de Duitse back al langere tijd op de scoutingslijstjes op de burelen van het Philips Stadion. Feit is dat Max een type speler is die er meteen staat en niet een periode van aanpassingen nodig heeft. De energieke back is een echte meerwaarde gebleken in het team van Roger Schmidt.


In de competitie staat PSV momenteel op een behoorlijke achterstand op de koploper en die positie is vanuit verschillende standpunten te bezien en beoordelen. De koploper heeft nu eenmaal meer te besteden en heeft in de winterstop doelpunten ingekocht. Max denkt dat het logisch is dat PSV op dit moment tweede staat.

Max stelt ook dat er voldoende perspectief is op meer dan de tweede plaats. Maar relativeren doet hij die tweede positie ook. “Zeker. Maar we staan toch ook voor clubs als Feyenoord, AZ en Vitesse. Dat we momenteel tweede staan is logisch’, zegt hij tegen Voetbal International.

Max relativeert de situatie bij PSV en stelt duidelijk dat het glas halfvol is. “Misschien is logisch niet helemaal het goede woord. In de twee duels die we al tegen hen hebben gespeeld, was het al spannend. Zij waren misschien in meer fases beter dan wij, maar we waren absoluut niet kansloos.”

Max wijst ook naar blessures en weet dat Corona ook bij PSV zijn intrede heeft gedaan. “Mario Götze is natuurlijk een klassespeler en Cody Gakpo en Noni Madueke zijn bezig aan een superseizoen. Als je drie van zulke spelers lang moet missen, wordt het ook moeilijker natuurlijk”, sluit Max af.


Facebook Comments Box