Home Nieuws Was PSV zonder ‘gunwissels’ uitgelopen naar 0-10? Twee tot drie minuten balbezit...

Was PSV zonder ‘gunwissels’ uitgelopen naar 0-10? Twee tot drie minuten balbezit in ware masterclass mét ‘gunwissels’

2825
0

Wisselde Peter Bosz net iets teveel in Friesland? De ploeg van Bosz leek hard op weg naar een absolute monsterscore in het Abe Lenstra Stadion.

De thuisploeg sjokte over het veld en dacht het tegen de nieuwe landskampioen wel af te kunnen door nauwelijks te dekken en persoonlijke duels halfslachtig aan te gaan. De Friezen bakten er compleet niets van en leken ook verre van fit en gemotiveerd te zijn er een échte wedstrijd van te maken. Een historische zege lag daadwerkelijk op de loer maar Peter Bosz paste in de slotfase maar feitelijk wellicht net iets te vroeg, de nodige ‘gunwissels’ toe. Wel werd de 0-8 overwinning in Friesland de grootste uitzege van PSV ooit.

De wissels in de tweede helft, totaal vijf stuks, kwamen het meesterlijke, aanvallende en dominante spel van het eerste uur niet meteen ten goede. Het is niet terecht te concluderen dat de ploeg van Bosz stukken minder voor de dag kwam na de wissels maar de angel leek er even uit te zijn gehaald na de eerste wissels van de in totaal vijf stuks. Enigszins verrassend was de relatief snelle en vroege gang naar de bank van Mauro Junior. Bosz gunde Patrick van Aanholt én andere spelers als Obispo en Pepi duidelijk de nodige minuten, zoals hij dat ook Lozano en Saibari gunde. Beide potentiële basisspelers dienen immers weer ritme te verkrijgen dus de wissels waren ergens ook weer logische wissels te noemen.

Desalniettemin was de aanval van waaruit Patrick van Aanholt scoorde van even grote schoonheid als de eerdere sublieme aanvallen van de ploeg van Bosz. Toch bekroop een ieder het gevoel dat de masterclass voetbal in het Abe Lenstra Stadion richting de 0-9 dan wel 0-10 had kunnen oplopen als de basisploeg nog even haar gang had kunnen gaan na de 0-6 van Bakayoko.

Vorig artikelVIDEO | Honderden PSV-fans onthalen spelers bij het Philips Stadion
Volgend artikelPeter Bosz en zijn vurig gewenste foto, die het geheel emotioneel maakte voor de trotse trainer