Home Nieuws De eerste wedstrijd van 2023 | Is de hand van Ruud van...

De eerste wedstrijd van 2023 | Is de hand van Ruud van Nistelrooij zichtbaar?

433
0

PSV – Sparta betekende voor PSV de eerste competitiewedstrijd van 2023 en tevens de start van een nieuw begin.

Want zonder Cody Gakpo is PSV niet helemaal meer hetzelfde elftal, zoveel is zeker. Geen enkele speler is onvervangbaar en dat geldt ook voor Cody Gakpo. Wel waren de statistieken van de aanvaller indrukwekkend te noemen. Of PSV – Sparta en de uitslag van PSV – Sparta samenvielen met het vertrek van Gakpo valt nu eenmaal nooit te bewijzen. PSV speelde dit seizoen ook met Cody Gakpo wedstrijden waarin het spel niet om aan te zien was. We herinneren ons allemaal nog de wedstrijd tussen PSV en RKC, waarin de slotseconden een omstreden strafschop nodig was om de nipte winst over de streep te trekken.

Na enkele weken van voorbereiding koos Ruud van Nistelrooij er tegen Sparta voor zijn elftal iets anders te laten spelen. Zo speelde Jordan Teze iets meer aan de rechter binnenkant, waar max juist weer als vooruitgeschoven back de voorhoede van voorzetten diende te voorzien. Max rende en vloog als vanouds weer alle kanten op maar meer dan wat ijverigheid en een enkele goede aanval viel er niet te noteren. De rol van Simons was ook opvallend te noemen want de aanvaller zat geenszins in de wedstrijd en verspeelde veel ballen. Ook Joey Veerman speelde geen gelukkige wedstrijd.

En dus volgde er in de tweede helft een aantal wissels, die meteen wel wat creativiteit uit het elftal haalde. Veerman en Simons wisselen bleek toch teveel van het goede te zijn. De ijverige Guus Til kwam aan de rechterkant te spelen, waar zijn spel en hoofd in de zestien eigenlijk nodig waren. De wissel van Veerman bleek na afloop van PSV – Sparta wel voor de nodige gespreksstof te zorgen. Er viel wat misbaar waar te nemen bij Veerman, waar van Nistelrooij juist weer niets achter zocht. Ging de wissel van veerman ten koste van de creativiteit op het middenveld?

Driessen zag dat met Veerman en Simons juist de creatieve spelers naar de kant werden gehaald. “Veerman weet dat er creativiteit nodig was om Sparta te vloeren. Voor Van Nistelrooij had dat ook een abc-tje moeten zijn. Maar met het wisselen van Veerman en Xavi Simons haalde hij juist alle creativiteit op het middenveld naar de kant. Van Nistelrooijs plan B met breker Guti en loper Guus Til resulteerde zelfs niet in een simpel slotoffensief. Vooralsnog is de hand van Van Nistelrooij en wat hij nu precies wil met PSV – met of zonder Gakpo – onzichtbaar”, aldus de journalist.


Vorig artikelVan Nistelrooij wordt gewezen op geloofwaardigheid na wissel Veerman: ‘Veerman was woest’
Volgend artikelTwijfels alom na signaal van Nistelrooij: ‘Ik vraag me af of ze er in Eindhoven écht in geloven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in