Home Nieuws Analisten en oud-collega’s halen hard uit naar Frank de Boer na wissel...

Analisten en oud-collega’s halen hard uit naar Frank de Boer na wissel Malen

1383
0

Donyell Malen is het gespreksonderwerp van Nederland geworden.

Ook daags na de wissel lijkt het land nog in rep en roer over het wisselbeleid van Frank de Boer. Diverse analisten, die tevens directe oud-collega’s zijn van de bondscoach, kraken de wissel als nooit tevoren.


Van der Vaart wijst naar de Boer en zegt: “Hij zegt dat hij er dicht op zit, dat snap ik wel, maar Malen oogt hartstikke fit. Is de fysieke coach degene die dan zegt dat hij maar zestig minuten kan spelen? Hij kan toch langer spelen?”, vraagt Van der Vaart zich af bij de NOS.

Ook van Hooijdonk wist niet wat hij zag. “Ik vind het ook apart. Wij zien die wedstrijd toch ook en zien toch dat Malen veruit de gevaarlijkste aanvaller is? In mijn ogen was de pijp nog lang niet leeg.”

Hoe zit het met de toekomst van Frank de Boer bij Oranje? De bondscoach hield zich na afloop op de vlakte. Hij zei dat hij ‘rustig gaat nadenken’ over zijn toekomst als bondscoach van het Nederlands elftal.

De analisten zeiden over die uitspraak: “Dat is een terechte vraag, maar hij antwoordt gewoon goed. Want wat moet hij erover zeggen?”, zegt Van der Vaart. “Het voelde als een soort laatste kans. Hij heeft een paar foute keuzes gemaakt. Het zag er wat beter uit, maar dit is zo’n deceptie waardoor hij na wil denken of hij bondscoach wil blijven. En de KNVB zal ook nadenken.”


Facebook Comments Box