Home Nieuws Frank de Boer verrast Nederland met analyse over Malen: ‘60 minuten was...

Frank de Boer verrast Nederland met analyse over Malen: ‘60 minuten was zijn taks’

1212
0

Frank de Boer heeft geen beste beurt gemaakt als bondscoach van het Nederlands elftal.

Oranje werd geheel onnodig en onverwacht uitgeschakeld in Budapest. Na afloop ging het over de wissel van Malen, die inmiddels erg omstreden is geworden.


Van alle kanten kwam er na afloop van de 0-2 nederlaag veel kritiek op Frank de Boer los. Het moment was duidelijk. De Boer haalde Donyell Malen van het veld na de rode kaart tegen Tsjechië.

Na afloop ontstond er meteen commotie. De bondscoach kon zichzelf na afloop echter totaal niet vinden in de kritiek. “Donyell is een speler die heel explosief is, maar 60 minuten is wel zijn taks”, aldus De Boer.

“Vooraf was al het plan om Weghorst in te brengen, maar op dat moment gingen we 4-4-1 spelen en dan heb je iemand nodig die langs de lijn op en neer kan.”

Dat de wissel een Advocaatje zou zijn was hij het dan ook totaal niet mee eens. “Van de zijkant is het altijd makkelijk”, zo gaf hij na afloop aan tegenover het journaille.

“We weten dat Donyell een fantastische speler is, maar na zestig of zeventig minuten moeten we rekening houden dat de koek op is. Dan moet je een wissel maken, daarom de keuze om hem te wisselen.”


Facebook Comments Box