Home Nieuws Fitte Donyell Malen gespreksonderwerp nummer één in Nederland

Fitte Donyell Malen gespreksonderwerp nummer één in Nederland

4873
0

Frank de Boer heeft geen beste beurt gemaakt als bondscoach van het Nederlands elftal.

Oranje werd geheel onnodig en onverwacht uitgeschakeld in Budapest. Na afloop ging het over de wissel van Malen, die inmiddels erg omstreden is geworden. De uitschakeling van Oranje houdt de gemoederen in Nederland bezig. Onbedoeld is Donyell Malen gespreksonderwerp nummer één geworden onder het voetbalminnende gedeelte van Nederland.


Frank de Boer kan er niets aan doen dat Donyell Malen zijn grote kans om zeep wist te helpen een Frank de Boer is al evenmin schuldig aan de fout van Stekelenburg bij de corner van de Tsjechen. Dat Wijnaldum er in het tweede bedrijf van de tweede helft doorheen leek te zitten, is niet de schuld van de Boer. Het tactisch strijdplan roept wel wat vragen op.

Donyell Malen leek uiterst fit en sterk aan de wedstrijd te zijn begonnen en maakte ook in de tweede helft allesbehalve een vermoeide indruk. Malen speelt voor PSV wekelijks wedstrijden waarin er veel druk wordt gezet op de tegenstander en er bepaald geen sprake is geweest van vermoeidheidsverschijnselen.

Van alle kanten kwam er na afloop van de 0-2 nederlaag veel kritiek op Frank de Boer los. Het moment was duidelijk. De Boer haalde Donyell Malen van het veld na de rode kaart tegen Tsjechië. Na afloop ontstond er meteen commotie. De bondscoach kon zichzelf na afloop echter totaal niet vinden in de kritiek. “Donyell is een speler die heel explosief is, maar 60 minuten is wel zijn taks”, aldus De Boer.

“Vooraf was al het plan om Weghorst in te brengen, maar op dat moment gingen we 4-4-1 spelen en dan heb je iemand nodig die langs de lijn op en neer kan.” Dat de wissel een zogenaamd ‘Advocaatje’ zou zijn was hij het dan ook totaal niet mee eens. “Van de zijkant is het altijd makkelijk”, zo gaf hij na afloop aan tegenover het journaille.

“We weten dat Donyell een fantastische speler is, maar na zestig of zeventig minuten moeten we rekening houden dat de koek op is. Dan moet je een wissel maken, daarom de keuze om hem te wisselen”, aldus een twijfelachtige Frank de Boer.


Facebook Comments Box