Home Nieuws 20 minuten blessuretijd | Peter Bosz afgelopen week verrast in restaurant door...

20 minuten blessuretijd | Peter Bosz afgelopen week verrast in restaurant door uitslag Feyenoord

725
0

Feyenoord verloor afgelopen woensdagavond opnieuw dure punten tegen een laagvlieger. De 0-0 remise betekende dat de achterstand op liep van 7 punten naar negen punten.

Is een 0-0 uitslag op bezoek bij FC Volendam een hele vreemde uitslag te noemen? Dat valt best mee want de ploeg van Arne Slot speelde vorig seizoen ook geregeld zulke wedstrijden maar zag dan in de blessuretijd alsnog de bal vaak toevalligerwijs nog in het net belanden. Zo wonnen de Rotterdammers thuis in extremis van zowel AZ als FC Groningen en dit jaar wist FC Volendam in De Kuip eveneens pas in de slotminuten te capituleren.

Afgelopen woendag maakte het scheidsrechterskorp het wel heel bont door in totaal 20 minuten extra tijd op te tellen bij de reguliere speeltijd. In de eerte helft mocht Feyenoord al 6 minuten langer doorgaan van het arbitraire kwartet om er in de tweede helft nog eens 10 minuten bij te krijgen om alsnog een doelpunt te maken. In die 10 minuten werd het geheel nog eens vermeerderd met vier minuten extra speeltijd. Totaal mocht Feyenoord in maar liefst 110 minuten trachten FC Volendam drie punten afhandig te maken. Het lukte niet want waar PSV met maar liefst 1-5 won op bezoek in Volendam, wist Feyenoord dus middels een 0-0 eindstand slechts een punt mee te nemen uit het vissersdorp.

Peter Bosz werd op zijn beurt compleet verrast door het onverwachte puntverlies dat Feyenoord donderdagavond leed tegen de hekkensluiter uit Volendam. Bosz vertelde de aanwezige media dat hij tijdens de in 0-0 geëindigde wedstrijd zat te eten met technisch directeur Earnest Stewart en hun beide echtgenotes.

“Het was heerlijk”, zei Bosz in gesprek met Voetbal International. De trainer maar ook technisch directeur Stewart hielden geenszins rekening met puntenverlies van Feyenoord. “We hadden het helemaal niet gevolgd. Na het eten vroeg een van onze vrouwen zich nog af wat Feyenoord zou hebben gedaan.”

Daarop werd Bosz compleet verrast door het eindresultaat in Volendam. “Toen keken we en bleek het 0-0. Het is niet netjes om tijdens het eten op je telefoon te blijven, dus we hebben het pas na het eten bekeken. Ik had er heel eerlijk gezegd geen rekening mee gehouden, maar het blijkt dus wel weer dat het ook allemaal niet zo vanzelfsprekend is”, aldus Bosz over zijn woensdagavond. Door het gelijkspel bedraagt het gat tussen PSV en Feyenoord op de ranglijst negen punten, met nog zes speelronden te gaan.

Vorig artikelPeter Bosz verwacht volledige focus | Is er sprake van doelpuntendroogte Luuk de Jong?
Volgend artikel0-4 voetbalshow | Van gefrustreerde Clasie tot stadion verlatende AZ-fans met witte zakdoekjes