Home Nieuws Laporta wil Xavi alsnog ontslaan, maakt dit alsnog de weg vrij voor...

Laporta wil Xavi alsnog ontslaan, maakt dit alsnog de weg vrij voor Dest naar FC Barcelona?

2833
0

Sergiño Dest is inmiddels in de Verenigde Staten geopereerd aan zijn knie en maakte geen onderdeel uit van de groep spelers die een midweek op Ibiza verbleven.

Sergiño Dest is ook nog lang niet toe aan een beslissing over zijn toekomst maar feit wil dat die toekomst mogelijk toch bij FC Barcelona ligt. Althans, Sergiño Dest sprak eerder uit dat hij er niets voor voelt om weer onderdeel van de selectie van FC Barcelona te worden zolang trainer Xavi Hernandez daar de scepter zwaait. Daar zou eerder dit jaar verandering in komen omdat de trainer, die in alles uitstraalt het vak van toptrainer zijn niet te beheersen, aankondigde op te stappen.

Die mededeling leek Dest even van mening te doen veranderen want de vleugelverdediger wenst niet onder Xavi terug te keren naar Catalonië. Daarna gooide de zware knieblessure van Dest roet in het eten maar vanuit Spanje worden nu weer hele andere berichten gemeld. De soap, want dat is het inmiddels, rondom trainer Xavi Hernández krijgt mogelijk een nieuwe, bizarre, wending.

Joan Laporta, president van FC Barcelona, wil volgens Spaanse media tóch niet met de trainer verder. De proleet eerste klas zou Xavi alsnog willen ontslaan. Wat speelt er precies?

Xavi maakte in januari bekend na dit seizoen te stoppen als trainer van FC Barcelona. De druk te moeten presteren in combinatie met zijn stresslevel zorgde voor grote twijfels bij de trainer. Drie maanden later volgde een ommezwaai. In april werd duidelijk dat Xavi zijn contract tot medio 2025 wel zou gaan uitdienen. Een gesprek met sportief directeur Deco was destijds doorslaggevend om na dit seizoen toch aan te blijven bij Barcelona nadat Xavi het vertrouwen van de voorzitter ook voelde.

Na donderdagavond is alles anders. Volgens Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo, is Laporta teleurgesteld in Xavi en overweegt hij alsnog niet met hem verder te gaan. Xavi liet zich in aanloop naar het duel met UD Almería van donderdagavond uit over de noodlijdende financiële situatie van de club en dat zit Laporta niet lekker. Xavi is al een trainer van de excuses gebleken afgelopen jaren want scheidsrechters, financiële problemen, blessures en pech worden steeds als factor aangehaald als er niet gewonnen werd.

“De fans moeten begrijpen dat onze economische situatie in niets lijkt op die van 25 jaar geleden. Toen zei onze trainer: ik wil die speler, die speler en die speler halen. Nu kan dat niet meer”, zei Xavi, verwijzend naar het steeds halen van nieuwe spelers.

“Wij zijn niet in die omstandigheden, zoals een Real Madrid of andere Europese teams dat wel zijn. Maar dat betekent niet dat we niet om de prijzen willen spelen. We hebben tijd nodig”, aldus de trainer die het niet meer lijkt te weten.

Die woorden van Xavi vallen niet goed bij Laporta, melden de Spaanse kranten. Laporta zou het niet zien zitten om met Xavi door te gaan en stuurt aan op een ontslag. Dat zou de weg voor Sergiño Dest eventueel alsnog weer vrij kunnen maken. Een mogelijk ontslag wordt nog niet op zeer korte termijn wereldkundig gemaakt. Naar verluidt wordt er eerst nog gesproken met Deco, die momenteel nog om persoonlijke redenen in Porto verblijft, melden de Spaanse kranten.


Vorig artikelWordt het een fiasco of een herhaling van 1988? Koeman selecteert Veerman, Schouten, Memphis, Gakpo en Malen
Volgend artikelTrainer Dijkhuizen heeft spijt van opstellen Driouech na afketsen transfer naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in