Home Nieuws Trainer Dijkhuizen heeft spijt van opstellen Driouech na afketsen transfer naar PSV

Trainer Dijkhuizen heeft spijt van opstellen Driouech na afketsen transfer naar PSV

6783
0

Inmiddels heeft PSV de eerdere interesse in Couhaib Driouech weer nieuw leven ingeblazen maar wat was het een transfersoap, de dagen en met name de laatste dag van het winterse transferwindow.

De Telegraaf ging deze week het gesprek aan met de hoofdrolspeler en de trainer van de hoofdrolspeler, die ergens spijt van heeft. Voor dat moment gaan we terug naar de laatste avond, voor het sluiten van het winterse window. PSV belde Couhaib Driouech, die al onderweg naar Eindhoven was, om hem mede te delen dat het van de transfer af zag in verband met de almaar terugkerende en oplopende eisen van Excelsior. De aanvaller maakte rechtsomkeert en belde meteen zijn trainer op.

Couhaib Driouech deelde zijn trainer mede dat hij perse wilde spelen de opvolgende wedstrijd. Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen heeft daar wel spijt van. De trainer heeft simpelweg spijt dat hij Couhaib Driouech heeft opgesteld daags na het afketsen van de droomtransfer naar PSV. De vleugelspeler van Excelsior was gebrand om in actie te komen in het duel met Almere City, dat met 2-1 verloren ging.

“Met de ervaring die ik nu heb, zou ik niet hetzelfde handelen als toen”, vertelt Dijkhuizen in gesprek met De Telegraaf. “Maar hij wilde zo graag spelen. Die avond belde hij me gelijk op dat het niet doorging, maar dat hij wel wilde spelen en er wilde zijn voor het team. ’We gaan er wat moois van maken’, zei hij. Dat past bij hem.”

In de tweede seizoenshelft werd Driouech geteisterd door fysiek ongemak. Zo speelde de vleugelaanvaller slechts zeven wedstrijden. Een hamstringblessure, zijn meest recente blessure, liep hij op tegen PSV. “Dat het geen toeval was? Ongetwijfeld, maar dan vooral door het hele plaatje na de winterstop”, weet Dijkhuizen.

Volgens de oefenmeester beseft niet iedereen wat er allemaal op Driouech is afgekomen in die periode. “Het gevolg was best wel logisch, ondanks zijn goede wil en mentaliteit. Alle schijnwerpers kwamen op hem te staan. Het was misschien een beetje te veel. Alles bij elkaar kom je ook op het randje van de fysieke belasting. Zeker omdat hij zó explosief is”, aldus Dijkhuizen, die weet dat PSV opnieuw serieus geïnteresseerd is in zijn buitenspeler.


Vorig artikelLaporta wil Xavi alsnog ontslaan, maakt dit alsnog de weg vrij voor Dest naar FC Barcelona?
Volgend artikelOok bij de RvC van PSV een kleine glimlach als er gesproken wordt over ‘Ajax, het Bayern van Nederland’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in