Home Nieuws Ook bij de RvC van PSV een kleine glimlach als er gesproken...

Ook bij de RvC van PSV een kleine glimlach als er gesproken wordt over ‘Ajax, het Bayern van Nederland’

1239
0

Het prachtige seizoen van PSV bleek voor sommige media ook aanleiding te zijn de beleidsbepalers van de club eens nader te ondervragen over het succesjaar.

Dan doelen we niet op de directie van de club maar op de mensen die de directie juist voor- en aanstellen. Oftewel, de Raad van Commissarissen van PSV gingen het gesprek aan met Voetbal International. Verschillende onderwerpen passeerden de revue, zoals de stadionplannen en de aanstaande verbouwingen van het Philips Stadion. De beleidsbepalers blijken vierkant achter de plannen te staan en dus lijkt er spoedig nieuws te volgen op dat vlak.

Het Philips Stadion zal worden uitgebreid, zoveel is zeker inmiddels. De Raad van Commissarissen van PSV werd echter ook geconfronteerd met iets waar men in Amsterdam van droomde maar wat nooit realiteit dan wel werkelijkheid is geweest. De club uit Amsterdam zou weleens even het FC Bayern Munchen van Nederland gaan worden. Dat dat scenario überhaupt nooit dichtbij is gekomen is een stukje realiteit maar optimistische Ajax-fans en pessimistische PSV-fans keken daar toch anders naar.

De verschillen in Duitsland tussen de nummer één, te weten normaal gesproken FC Bayern Munchen, en de achtervolgers is al sinds jaar en dag gigantisch buiten de Europese gelden van het Europese voetbal om. In Nederland dacht Ajax vooral afstand te kunnen nemen door middel van het genereren van de Champions League-miljoenen maar het casino-spel dat de Amsterdammers gespeeld hebben, viel een paar keer net niet goed en dus is de club uit de hoofdstand haar leidende rol kwijt en is het ondertussen in een behoorlijk gat gevallen. Hoe keek de voltallige Raad van Commissarissen van PSV daar eigenlijk naar? Niet dus, gelukkig. Dat blijkt wel uit de nuchtere antwoorden op het geheel.

Sterker nog, ondertussen is FC Bayern München in Duitsland het Ajax van Nederland geworden als we naar de belabberde sportieve situaties van beide clubs kijken. Volgens president-commissaris Robert van der Wallen is het vertrouwen in een ommekeer altijd aanwezig geweest.

“Zorgen heb ik me niet gemaakt over Ajax”, vertelt de voorzitter van de raad van commissarissen van PSV in Voetbal International. “Concurrentie daagt je uit. Daar wordt iedereen beter en scherper van. De historie wijst uit dat wij veel meer rust hebben, meer samen doen en veel creatiever zijn. Daar hebben we altijd op kunnen vertrouwen. Nu nog steeds. Voor de verhoudingen in Nederland spelen de Europese inkomsten een grote rol.”

Van der Wallen heeft alle vertrouwen in de toekomst van PSV. “Op het stadion zit nul financiering. Er staat veel kapitaal op het veld. Er zitten dus zat verborgen bezittingen in deze club. Hoewel de bankrekening niet uitpuilt, is de waarde in orde en zullen wij altijd blijven meedoen. Dat Ajax het Bayern München van Nederland ging worden, daar hebben wij nooit in geloofd.”

Mede-commissaris Klaas Dijkhoff: “Je probeert natuurlijk wel te analyseren: wat zou je zelf doen met zo’n enorm vermogen? Wat zijn de verleidingen? Toen ik zag dat ze voor sommige verleidingen vielen, stelde me dat wel gerust. Als je steeds duurdere spelers gaat kopen, wordt het gat naar je eigen doorstroom ook groter. Waardoor andere jeugdopleidingen aantrekkelijker worden. Die van AZ, die van ons.”


Vorig artikelTrainer Dijkhuizen heeft spijt van opstellen Driouech na afketsen transfer naar PSV
Volgend artikelBosz weerlegt kritiek op Ibiza-trip en onthult hoe hij zijn spelers scherp krijgt voor RKC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in