Home Nieuws Xavi Simons in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal, PSV wenst recordbedrag

Xavi Simons in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal, PSV wenst recordbedrag

4041
0

De Londense Premier League Arsenal heeft ‘nadrukkelijke belangstelling’ voor Xavi Simons.

De club uit het noorden van Londen wordt al maanden in verband gebracht met Simons maar lijkt nu te willen doorpakken. Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Veel Europese topclubs zijn in de markt voor Simons, die tijdens zijn debuutseizoen bij PSV veel indruk maakte. Simons werd met acht assist en negentien goals topscorer van de Eredivisie. Dat gegeven in combinatie met zijn spel, zorgt automatisch voor veel interesse vanuit heel Europa. Interesse die overigens maanden geleden al op gang gekomen is.

Arsenal lijkt nu als eerste Premier Leagueclub te willen doorpakken voor het toptalent. De nummer twee van het voorbije Premier League seizoen zou deze zomer Simons naar Londen willen transfereren.

PSV heeft hele andere plannen met Simons dus de club zal zich hard gaan opstellen richting geïnteresseerde clubs. Xavi Simons is een ‘megabedrag waard’, schrijft het Eindhovens Dagblad. ‘De sportieve leiding zal normaal gesproken nooit akkoord gaat met een bedrag dat geen recordtransfer zou opleveren’. Cody Gakpo vertrok afgelopen winter voor 50 miljoen euro naar Liverpool en is daarmee de duurste vertrekker in de geschiedenis van de club maar een transfer van Simons zou dit moeten gaan overtreffen.

Op de achtergrond doet PSV er alles aan om het contract van Simons open te breken, te verlengen én te ontdoen van de Paris Saint-Germain clausule. De clausule van 12 miljoen hangt nog niet als een molensteen om de nek van de club maar dat er iets moet gebeuren met het contract van Simons is inmiddels wel duidelijk.


Vorig artikel‘Luuk de Jong, Simons en Sangaré hebben niet geklaagd, de rest heeft geklaagd’
Volgend artikelBjörn van der Doelen schuift Ron Jans en Phillip Cocu naar voren als nieuwe trainer PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in