Home Nieuws ‘Luuk de Jong, Simons en Sangaré hebben niet geklaagd, de rest heeft...

‘Luuk de Jong, Simons en Sangaré hebben niet geklaagd, de rest heeft geklaagd’

43990
5

Het gaat net iets te ver om Ronald Waterreus een vertrouweling van Ruud van Nistelrooij te noemen maar het respect en de bewondering van Waterreus voor Van Nistelrooij is wel groot te noemen.

Nuchter reageerde de Limburgse oud-PSV’ er deze week na het vertrek van Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer van PSV. Waterreus sprak enkele woorden uit over het verstrek van de populaire trainer en was kort maar krachtig in zijn commentaar. Net als collega-analist Marco van Basten, heeft Waterreus veel begrip voor het besluit van de ‘onafhankelijke geest’ Ruud van Nistelrooij, zoals Waterreus zijn voormalig collega weet te omschrijven.

Marco van Basten schrok op zijn beurt niet van het plotselinge vertrek van de hoofdtrainer van PSV. Van Basten kan juist enorm veel begrip opbrengen voor het besluit van Van Nistelrooij. De analist denkt dat Van Nistelrooij de juiste beslissing heeft genomen en herkend zelfs vele punten in het besluit van het PSV-icoon.

“Hij doet me in zekere zin een beetje aan Marco denken”, wijst Waterreus aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport naar de overzijde, waar collega-analist Marco van Basten zit. “Het is een onafhankelijke geest. Hij is naar huis gegaan en heeft gedacht: ‘jongens, het is goed. Dit doe ik gewoon niet. Zoek het lekker uit’. De middelmaat regeert, maar zo denkt hij niet. Dat spelers klagen, daar moet de directie naar luisteren. Maar tegen die spelers kun je wel zeggen dat je alle vertrouwen in de trainer hebt.”

“Als zij het dan niet leuk vinden, moeten ze maar verder kijken”, gaat de oud-doelman verder in op de spelersgroep. “Dat heeft de directie niet gezegd, dus voelde Ruud niet het volste vertrouwen van de club. En dan blijft hij thuis. Xavi Simons, Luuk de Jong en Ibrahim Sangaré hebben niet geklaagd en de rest is middelmaat. De middelmaat heeft geklaagd. Dat was het”, zegt Waterreus, die daarmee aangeeft meer inside information te hebben.

Marco van Basten geeft toe en herkend zichzelf inderdaad in het verhaal van Waterreus. “Dat je als directie goed luistert, dan is dat goed. Maar niet meer dan dat. Als je dan Ruud benaderd en tekst en uitleg van hém wil hebben… Dan snap ik wel dat je zegt van… Ik herken dat wel, ja. Dat je niet voor vol wordt aangekeken. Op het moment dat ze me niet steunen, moet ik me verantwoorden naar de spelersgroep? Sodemieter lekker op. Dat zou ik ook niet doen”, aldus Van Basten.


Vorig artikelDe ‘aangekondigde spreekbeurt’ over tactisch falen Van Nistelrooij, waarbij vaak naar Guus Til wordt gewezen
Volgend artikelXavi Simons in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal, PSV wenst recordbedrag

5 REACTIES

  1. Waterreus die ooit beweerde dat PSV bestond uit twee goede spitsen (Van Nistelrooij en Nilis) en een goede doelman (Waterreus). Lekker collegiaal en vreselijk arrogant.

  2. Veerman, Mauro Junior, Boscagli, Guttièrez middelmaat?
    Ga toch lekker fietsen Waterreus. Je bent een grote wijsneus, die gelukkig binnen PSV niet serieus genomen wordt.

  3. Ik heb al eerder aangegeven Marcel Brands moet gewipt worden .Heeft ook de uitstraling voor PSV niet . Neem nou gewoon Cocu terug .Die heeft uitstraling en is verstandelijk sterk . Van Nistelrooy kan uitstekend functioneren met dat soort mensen om zich heen . Als Nestor kun je Hiddink erbij zetten. Rutten komt ook te kort . Het kan toch niet waar zijn dat er nu berichten verschijnen dat iedereen opgelucht is dat hij opgestapt is . Nu blijkt dat onze vriend Schmidt een sterke persoonlijkheid is en was voor PSV .De algemeen directeur idem . En Schmidt heeft ook bakken kritiek over zich hhen gekregen .Hij heeft het voor PSV gewoon goed gedaan met een andere keeper was hij in zijn eerste jaar albeter uit de verf gekomen en het tweede jaar gewoon kampioen geworden .Nee de rvc is dramatisch anders had dit allemaal niet gebeurd . Gerbrands ook een persoonlijkheid die in vergelijk met Brands er met kop en schouders boven uit steekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in