Home Nieuws Björn van der Doelen schuift Ron Jans en Phillip Cocu naar voren...

Björn van der Doelen schuift Ron Jans en Phillip Cocu naar voren als nieuwe trainer PSV

1504
3

Als het aan Björn van der Doelen ligt wordt niet Peter Bosz of Pascal Jansen de nieuwe hoofdtrainer van PSV. Van der Doelen ziet andere trainers als beter opties voor PSV.

Van der Doelen zou het wel weten en schuift Phillip Cocu en Ron Jans naar voren als mogelijke nieuwe trainers van PSV. De voormalig middenvelder stelt dat de twee uitstekend bij PSV zouden passen.

“Door mijn hoofd schoot Phillip Cocu”, zegt Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast over de opvolging van Ruud van Nistelrooij. “Iemand terughalen schijnt zelden goed uit te pakken, maar ik heb een zwak voor hem. Sowieso als persoon. Als trainer heeft hij kritiek gehad vanwege de speelwijze, maar je kunt niet anders zeggen dan dat hij het heel goed heeft gedaan”, doelt hij op de drie landstitels die PSV onder Cocu veroverde.

Van der Doelen ziet nog een andere kandidaat in de Eredivisie. “Ik heb ook een zwak voor Ron Jans. Ik vind het een heel leuke vent. Ik denk dat hij qua persoon wel bij PSV past.” De 64-jarige Jans staat er bij veel fans van PSV maar ook bij Ajax goed op maar Jans heeft helaas niet de statuur en ook niet het voetbalverleden om een coach van een Nederlandse topclub te zijn. Jans kent wel een goed trackrecord bij clubs als Groningen, Zwolle, Heerenveen en de laatste jaren FC Twente. Ron Jans leidde FC Twente dit seizoen naar een vijfde plaats in de Eredivisie.

Clubwatcher Marco Timmer wijst net als de meeste analisten en journalisten naar Peter Bosz. Bosz staat er ook goed op bij de PSV fans omdat men nu eenmaal weet dat de komst van Bosz fatsoenlijk, goed, spectaculair en aanvallend voetbal weet te brengen. “Hij heeft ervaring, dat is wel belangrijk nu. Hij heeft met Marcel Brands samengespeeld bij RKC en met Earnest Stewart bij NAC Breda. Ze kennen elkaar wel.”


Vorig artikelXavi Simons in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal, PSV wenst recordbedrag
Volgend artikel‘Bron’ blijft bij standpunt: Peter Bosz wordt de nieuwe hoofdtrainer van PSV

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in