Home Nieuws Wisseltactiek Roger Schmidt loont als nooit tevoren

Wisseltactiek Roger Schmidt loont als nooit tevoren

763
0

PSV is niet alleen koploper van de Eredivisie maar ook koploper van een ander bijzonder klassement.

Zaterdagavond was het opnieuw raak voor de zogenaamd ‘minder in de wedstrijd zittende spelers’. Roger Schmidt haalde zonder blikken of blozen Noni Madueke en Eran Zahavi na 55 minuten naar de kant. Later volgden ook Cody Gakpo en Marco van Ginkel.


De wissels leverden veel gespreksstof op. Kenneth Perez en Ibrahim Afellay begrijpen niets van de wissels ‘Je moet die jongens de kans geven om langer in de wedstrijd te blijven’, zei Afellay tijdens het tv-programma Studio Voetbal van de NOS.

‘Vaak komt er in de loop van de wedstrijd, na zeventig minuten, meer ruimte voor dat soort spelers. Die kunnen dan met hun individuele klasse het verschil maken en alsnog een assist leveren of een doelpunt maken’, zei Afellay.

Toch heeft Schmidt vooralsnog het gelijk aan zijn zijde. De wissels van de Duitse trainer lijken juist wel zijn vruchten af te werpen voor PSV. Ook zaterdagavond kreeg Schmidt zijn gelijk. Zijn wissels scoorde fraaie doelpunten.

Het elftal van Schmidt maakte dit kalenderjaar al dertien keer een doelpunt via een invaller. PSV is dus ook ook in dat klassement koploper van de Eredivisie.