Home Nieuws Ibrahim Afellay haalt uit naar Roger Schmidt inzake wisselbeleid

Ibrahim Afellay haalt uit naar Roger Schmidt inzake wisselbeleid

2479
0

Ibrahim Afellay uitte zondagavond stevige kritiek aan het adres van Roger Schmidt.

Of het Ibrahim Afellay nog steeds dwars zit dat Schmidt hem nooit persoonlijk mededeelde dat een langer verblijf bij PSV overbodig was valt nog te bezien.


Feit is wel dat het er alle schijn van heeft dat Ibrahim Afellay weinig op heeft met Roger Schmidt en zijn beleid. Met regelmaat uit de analist kritiek op Schmidt. Ook daags na de gewonnen uitbeurt bij AZ is Afellay kritisch op Schmidt en zijn wisseltactiek.

Bij Studio Voetbal zei Afellay: ‘Je moet die jongens de kans geven om langer in de wedstrijd te blijven’, begint Afellay. ‘Vaak komt er in de loop van de wedstrijd, na zeventig minuten, meer ruimte voor dat soort spelers. Die kunnen dan met hun individuele klasse het verschil maken en alsnog een assist leveren of een doelpunt maken’, zei Afellay.

‘Dat zijn de jongens die het in de loop van het seizoen, het voor je moeten gaan doen. Het is alsof je dan iedere keer met een Kalasjnikov in je rug de wedstrijd in moet gaan. Dat is geen lekker gevoel als speler. Je wil het gevoel hebben dat je het vertrouwen krijgt, niet dat je als je de eerste helft niet goed speelt, je eruit gehaald wordt.’

Afellay begrijpt niet waarom Schmidt zo vroeg in het seizoen al zoveel wissels toepast en dus zegt de analist namens de NOS. ‘We zitten aan het begin van het seizoen. Als je aan spelers vraagt: wat doe je het liefst? Dan zeggen ze: wedstrijden spelen! Ik kan je vertellen dat Madueke niet blij is als hij na 55 minuten naar de kant moet, maar als jonge speler kan je niet met wegwerpgebaren aankomen, dan jaag je je trainer tegen je in het harnas’, aldus Ibrahim Afellay.