Home Nieuws Schmidt vergelijkt Cody Gakpo met Donyell Malen: ‘Roger Schmidt vond Donyell Malen...

Schmidt vergelijkt Cody Gakpo met Donyell Malen: ‘Roger Schmidt vond Donyell Malen lui’

6275
0

Roger Schmidt is als vanzelf zeer te spreken over de overwinning van zijn selectie op bezoek bij AZ.

Na de wedstrijd ging het veelal over het matte spel van PSV, wat Schmidt wel kon verklaren. De Duitser vond dat AZ een erg goede partij speelde en zag een enigszins vermoeid PSV. Gezegd moet worden dat de nodige internationals vermoeid waren door de interlandverplichtingen en het vele reizen. Of dat de aanleiding was om snel veelvuldig te gaan wisselen is een interessante vraag maar feit is dat de gehele voorhoede naar de kant werd gehaald door Schmidt.


Na afloop op de persconferentie sprak Schmidt over het spel van zijn ploeg én vergeleek hij Cody Gakpo met Donyell Malen. Gakpo vervulde net voor zijn wissel de rol van spits omdat Zahavi naar de kant werd gehaald. Schmidt was, ondanks het bij vlagen matige spel, zeker wel tevreden met zijn ploeg en de drie prachtige doelpunten. Op de persconferentie wordt hem gevraagd of PSV slecht had gespeeld, of AZ juist goed. “Vorig seizoen waren we twee keer beter dan AZ, maar toen verloren we. Nu winnen we, en dan vraag je dit? Ik vond ons niet slecht, maar soms vraagt voetbal even iets anders. Vandaag was dat werken, verdedigen en vechten.”

Gakpo speelde tegen AZ een tijd als centrale aanvaller. “Ik denk dat Cody overal kan spelen voorin”, vertelt Schmidt over de andere rol voor Gakpo. “Maar hij wil graag op links, als rechtspoot. Zoals alle Nederlandse spelers dat willen”, zei Schmidt.

Na het gesprek over de rol van Gakpo, keek Schmidt nog even terug op het vorige seizoen. “Als Malen zou mogen kiezen tussen links- en rechtsbuiten, dan zou hij ook voor links kiezen. Terwijl ik juist denk dat hij op rechts beter is. Daar kon ik hem alleen ook niet van overtuigen”, zei Schmidt over de naar Dortmund vertrokken spits. In de studio wisten de ESPN analisten daar later op in te haken. Volgens ESPN analist Arnold Bruggink vond Roger Schmidt lui in de aanval.

Het was niet de eerste keer dat Bruggink zich uitliet over Malen en de visie van Schmidt op de spits van vorig seizoen, die wel degelijk wist te presteren voor PSV. Eerder zei Bruggink ook al: “Malen werd opgesteld omdat hij kapitaal vormde voor PSV, maar Schmidt vond hem ook wel lui. Natuurlijk maakte hij ook doelpunten, dus dat heeft een soort spanningsveld gevormd”, aldus Arnold Bruggink over de naar Dortmund vertrokken Malen.