Home Nieuws Wim Kieft is van mening dat PSV er niet staat in grote...

Wim Kieft is van mening dat PSV er niet staat in grote wedstrijden en wijst naar Carlos Vinícius

3789
0

Wim Kieft zat hoofdschuddend te kijken naar PSV – FK Bodö/Glimt. De analist heeft veel vraagtekens bij dat wat hij rond de club waarneemt.

De analist en Telegraaf-columnist begint bij de voorhoede en stelt vast dat het erg mager is wat PSV voorin heeft lopen. Volgens de oud-spits loopt er in Eindhoven geen alternatief rond voor Luuk de Jong. Daarvoor mag naar John de Jong worden gewezen, stelt de oud-spits vast.

Het gemis van de aanvoerder deed zich voelen in het Europa League-duel met FK Bodö/Glimt, waar eerder Rangers en FC Twente ook niet opzij gezet konden worden. ‘PSV valt niet mee en geeft eigenlijk in geen enkele grote wedstrijd thuis tot dusver’, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. ‘Tegen Ajax wonnen ze de Johan Cruijff Schaal, maar clubs zitten op dat moment vaak in een andere fase van de voorbereiding. PSV profiteerde daar vorig seizoen ook van. Dat zegt me niet zoveel.’

Kieft wijst naar het gemis van belangrijke aanvallers. Met de Jong en Madueke had het eerste deel van het seizoen er wellicht anders uit gezien. ‘Zonder Luuk de Jong en in mindere mate Noni Madueke loopt er in Eindhoven een armoedige voorhoede’, luidt het harde oordeel van Kieft.

‘Als Yorbe Vertessen je tweede spits is, heb je een probleem. Hij is wel snel, maar geen aanspeelpunt of bijzondere kopper en blinkt niet uit in het afmaken. In niets is hij vergelijkbaar met Luuk de Jong.’ Kieft vindt het vreemd dat PSV Carlos Vinícius liet gaan. ‘Hij kwam tekort voor het niveau van PSV, maar is wel vergelijkbaar met De Jong. Vertessen is dat in niets en kan je alleen maar in de diepte wegsturen.’


Vorig artikelVan Nistelrooij verdedigt John de Jong: ‘We hebben de spitspositie niet over het hoofd gezien’
Volgend artikelVan der Doelen kritisch op Gakpo: ‘Hij moet zich in grote wedstrijden meer gaan onderscheiden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in