Home Nieuws Van der Doelen kritisch op Gakpo: ‘Hij moet zich in grote wedstrijden...

Van der Doelen kritisch op Gakpo: ‘Hij moet zich in grote wedstrijden meer gaan onderscheiden’

441
0

Loopt Cody Gakpo met zijn ziel onder zijn arm of is dat te snel geconcludeerd?

Het zou te ver gaan om te concluderen dat het besluit om in Eindhoven te blijven een mentale tik is geweest maar feit is wel dat de reserve-aanvoerder meer kan leveren dan tot op heden gepresteerd is. Links en rechts wordt Gakpo in ieder geval geprezen om zijn besluit. Zo denkt menig analist dat Gakpo er verstandig aan heeft gedaan om bij PSV te blijven. Dat geldt ook voor Bjorn van der Doelen.

Gakpo heeft de juiste keuze gemaakt door nog een jaar bij PSV te blijven, zegt Björn van der Doelen, die ziet dat de 23-jarige aanvaller nog moeite heeft om zijn stempel te drukken in de grote wedstrijden. Gakpo werd deze zomer in verband gebracht met Manchester United, maar Leeds United en Southampton waren in de laatste dagen van de transfermarkt het meest concreet. Het kwam er niet van en Gakpo besloot uiteindelijk af te zien van een transfer. “Het is heel erg goed nieuws voor PSV dat Gakpo blijft”, zegt Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast. “Als je dan nog een vervanger moet gaan halen, is dat niet te doen. En ook Ibrahim Sangaré blijft, dat is prettig.”

“Maar Gakpo moet zich in de grote wedstrijden wel meer gaan onderscheiden”, vindt van der Doelen. “Helemaal met de kwaliteiten die hij heeft. Daarom is het goed voor hem dat hij nog een seizoen blijft. Als hij dat kan, is hij er klaar voor. Het zou nu te vroeg zijn geweest”, aldus van der Doelen over PSV’s aanvalsleider.

Van der Doelen denkt dat Gakpo met trainer Ruud van Nistelrooij een uitstekend voorbeeld heeft. “‘Hij was vrij snel bepalend en maakte het verschil op de belangrijke momenten. Tegen FC Volendam goals maken is te gek, maar het zijn de krenten in de pap waar de grote jongens eruit springen. Internationaal wordt daar natuurlijk ook naar gekeken.”


Vorig artikelWim Kieft is van mening dat PSV er niet staat in grote wedstrijden en wijst naar Carlos Vinícius
Volgend artikelWonderlijker en zorgwekkender dan de 1-1 is het percentage balbezit Bodø/Glimt in Philips Stadion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in