Home Nieuws Wim Kieft hoopt mee met PSV maar relativeert keuze voor Schmidt

Wim Kieft hoopt mee met PSV maar relativeert keuze voor Schmidt

2577
0

Wim Kieft heeft het enthousiasme in de Nederlandse voetbalwereld deze week gadegeslagen maar gaat nog niet helemaal mee in de euforie rond het aanstellen van Roger Schmidt.

Kieft heeft namelijk ‘dubbele gevoelens’ bij de aanstelling van Roger Schmidt. De oud spits vindt vooral dat er te opgewonden wordt gedaan over de aanstelling van de Duitser. In zijn column in de Telegraaf legt de oud PSV spits uit waarom.


Kieft richt zich in De Telegraaf op de periode na het WK 2014, waarin alles en iedereen vond dat de KNVB over de grens moest kijken. Schmidt werd gelinkt aan de KNVB en zou het Nederlandse voetbal moeten redden.

Het werd echter Bayer Leverkusen, waar Schmidt na twee succesvolle seizoenen werd ontslagen. Kieft is vooral benieuwd naar wat PSV onder Schmidt gaat laten zien. ‘Voor PSV is het wel een cultuuromslag. Afgelopen jaren zag je in Eindhoven vooral reactievoetbal vanuit een gesloten defensie, niet echt avontuurlijk. Met de uitgangspunten van Schmidt kan het heel leuk worden en voor PSV en Schmidt valt te hopen dat hij zo zijn stempel op de speelwijze kan drukken dat het hem lukt zijn elftal met de door de Duitser zo gewenste power en offensieve dynamiek te laten spelen.’

PSV kondigde deze week vol trots aan dat de Duitser voor het plan van de club John de Jong had gekozen. Kieft zag het van afstand aan en had zo zijn bedenkingen. Kieft kreeg mee dat Schmidt diverse clubs heeft afgezegd. Volgens Kieft zijn dat ‘praatjes voor de buitenwacht’. ‘Als hij echt zo succesvol zou zijn geweest de laatste jaren – na Leverkusen ging hij naar China en moest daar vertrekken – dan had Schmidt ongetwijfeld voor die echte Europese grootmacht gekozen’, aldus Wim Kieft over de aanstelling van Roger Schmidt.


Facebook Comments