Home Nieuws Waterreus wijst Veerman op uitspraak over Rangers en snapt ‘Celtic shirt’ Benitez...

Waterreus wijst Veerman op uitspraak over Rangers en snapt ‘Celtic shirt’ Benitez niet

18079
0

Ronald Waterreus heeft dinsdagavond genoten van de wedstrijd tussen Rangers FC en PSV.

In de Podcast van Voetbal International laat Waterreus zijn licht schijnen op de clash tussen twee van zijn vorige werkgevers. Er zijn Waterreus namelijk wel wat zaken opgevallen. De Limburger spreekt in de Podcast meermaals zijn voorkeur uit voor een overwinning van PSV en de oud-keeper van beide clubs schat ook in dat PSV het in eigen huis gaat halen. Wel geeft hij aan dat Rangers hem niet tegen viel. ‘Ze waren beter dan ik vooraf dacht’, aldus de Limburgse analist in gesprek met Marco Timmer van VI.

Er vielen Waterreus echter meer zaken op. Over de blunder van Benitez wilde hij weinig zeggen, behalve dat het een grote fout waar verder weinig woorden aan vuil gemaakt moeten worden. ‘Dit kan gebeuren en overkomt iedere keeper weleens. Het zal hem de komende jaren nog weleens gebeuren. Ik maak me absoluut geen zorgen over Benitez, hij keept goed. Maar echt geweldig is het nog niet’, zegt Waterreus over Benitez. De criticaster wijst daarbij naar enkele reddingen zoals in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax, waarbij Waterreus vindt dat de Argentijn met zijn lengte de bal moet vangen in plaats van weg moet stompen bij de 3-4 van Kudus.

Waterreus vraagt zich wel hardop af waarom Benitez in het hol van leeuw vanuit het perspectief Rangers FC – Celtic bezien, in een groen shirt staat te keepen. ‘Is er een reden voor dat groene shirt, is er wel of niet over nagedacht?’, zegt de Limburger over het gekozen groene tenue van Benitez in het Ibrox stadion van Rangers FC. ‘Ik had gekozen voor een geel of roze tenue in die wedstrijd’, zegt Waterreus over het detail. Wel weerspreekt hij dat de blunder iets te maken zou hebben met de kleur van het shirt en de reactie van de Rangers fans.

Zoals gezegd is Waterreus optimistisch gestemd over de kansen van PSV op het bereiken van de groepsfase van de Champions League. Enthousiast is hij ook over het spel van Joey Veerman, die hij alleszins vindt ‘meevallen’ en beter noemt dan hij vooraf had gedacht. Wel adviseert de oud-keeper Veerman om na afloop van wedstrijden niet perse ferme woorden uit te spreken die hij ook na AS Monaco uitsprak. Na AS Monaco – PSV zei Veerman dat Monaco met ‘poep in de broek’ naar Eindhoven zou komen. Na Rangers FC – PSV zei Veerman ‘we gaan ze pakken in Eindhoven’ en ‘ze wisten niet meer wat ze moesten doen in de tweede helft’.


Vorig artikelWalter Benitéz maakt veel indruk in eerste maanden, massale steun fans na blunder
Volgend artikel‘Grote aankoop’ lijkt onderweg naar PSV: ‘PSV heeft budget voor grote aankoop’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in