Home Nieuws Ware Duitse rel rond Duitse scheidsrechter bij Real Sociedad – PSV

Ware Duitse rel rond Duitse scheidsrechter bij Real Sociedad – PSV

4268
0

Er is een ware rel ontstaan rond de scheidsrechter van dienst voor Real Sociedad – PSV. BILD, Kicker en alle Duitse voetbalmedia berichten over de onrust rond de scheidsrechter.

De Duitse referee staat in eigen land behoorlijk in de picture en daardoor enigszins onder druk. Afgelopen weekend deed de scheidsrechter met zijn optreden veel stof opwaaien tijdens en na de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en FC Bayern Munchen. Dortmund verloor de topper tegen Bayern München met 2-3, mede door een controversiële beslissing van Felix Zwayer, die een strafschop toekende aan Robert Lewandowski na een vermeende overtreding van Mats Hummels.

Dortmund speler Bellingham liet na afloop zijn frustraties de vrije loop en kon zich bepaald niet inhouden over de leidsman. “Wat verwacht je als je een scheidsrechter die ooit een wedstrijd manipuleerde op de grootste wedstrijd in Duitsland zet?”, zei de Engelsman, verwijzend naar een omkoopschandaal in 2005.

Zwayer reageerde later deze week op zijn beurt heftig op de uitspraken. “Met die uitspraak wekt Bellingham ten onrechte de indruk dat ik het spel niet naar eer en geweten heb geleid”, zegt de referee tegenover BILD. “Dat is op de man gespeeld, denigrerend en respectloos.” De middenvelder kreeg een forse boete, maar ontsnapte aan een schorsing. “Het gaat mij er niet om dat hij gestraft wordt, maar dat hij inziet dat hij te ver is gegaan. Ik zou het aanvaarden als hij zijn excuses aanbiedt.”

Dortmund gaat echter niet op dat verzoek in en probeert de gemoederen te bedaren. Ook de directieleden van de club van Donyell Malen bemoeien zich met de zaak. “Als de heer Zwayer mij en Michael Zorc een brieft stuurt om het gesprek aan te gaan, is hij welkom om het te bespreken”, zegt directeur Hans-Joachim Watzke tegenover Duitse media als Kicker en BILD.

“Maar als ik een uur later hetzelfde lees in de media, zeg ik: Ik ga geen vertrouwelijk gesprek aan met iemand die een uur later al in de boulevardpers staat. Zo werkt het niet.”

Scheidsrechter Felix Zwayer weet door de Duitse rel de schijnwerpers in ieder geval op zich gericht. Op de foto is zichtbaar dat Zwayer al vaker woedende Dortmund spelers achter zich aan heeft gehad getuige de reacties richting de weglopende leidsman. Ook Mario Götze is duidelijk zichtbaar op de archieffoto. De Duitse scheidsrechter wordt door de UEFA in ieder geval geacht de beslissende Europa League-wedstrijd tussen PSV en Real Sociedad in goede banen leiden. Het duel in het zeer regenachtig San Sebastián begint om 18.45 uur.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here