Home Nieuws Moet PSV op haar tellen passen met eerder geschorste en geruchtmakende Duitse...

Moet PSV op haar tellen passen met eerder geschorste en geruchtmakende Duitse referee in San Sebastián?

798
0

PSV krijgt donderdagavond in San Sebastián te maken met een min of meer beruchte als even omstreden scheidsrechter.

Robert Hoyzer is door de UEFA aangewezen als de scheidsrechter van dienst voor het treffen tussen Real Sociedad en PSV. De scheidsrechter kreeg afgelopen weekend half Duitsland over zich heen na Borussia Dortmund- Bayern München.

Een scheidsrechter moet natuurlijk ten alle tijden betrouwbaar en integer zijn. Nu de leidsman onder druk staat en afgelopen week veel over zich heen heeft gekregen in een wedstrijd waarin de thuisclub benadeeld zou zijn, is het toch een gegeven dat de eerst volgende wedstrijd van de betreffende scheidsrechter effect zou kunnen gaan hebben op beslissingen die dan juist weer positief zouden kunnen gaan uitpakken voor de thuisclub. Laten we vooral vertrouwen op de integriteit van de Duitse scheidsrechter, die in eigen land wel wat in twijfel wordt getrokken.

Het verhaal over Feliz Zwayer is als volgt: Zwayer kende in de slotfase van de topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München (2-3) een penalty toe voor een overtreding van Mats Hummels op Robert Lewandowski. Volgens het Dortmund-kamp had de bal nooit op de stip gemogen en dat leidde na afloop tot woedende reacties, bijvoorbeeld van Jude Bellingham. Inmiddels is het een ware rel geworden die zich af lijkt te spelen rond de Duitse referee die PSV en Sociedad mag fluiten.

‘Je geeft een scheidsrechter die in het verleden een wedstrijd heeft gemanipuleerd de grootste wedstrijd in Duitsland. Wat verwacht je dan?’, zei Bellingham namens Dortmund.

De scheidsrechter is inderdaad niet helemaal onomstreden te noemen. Bellingham, die door de Duitse bond voor zijn uitspraken werd bestraft met een boete, doelde op het geruchtmakende omkoopschandaal van circa vijftien jaar geleden rond Robert Hoyzer. Zwayers naam viel toen ook. Hij zou als assistent een steekpenning van 300 euro hebben aangenomen. Later werd hij zes maanden geschorst.

Die straf van de DFB kwam pas onlangs naar buiten toen de krant Die Zeit op basis van geheime documenten van de Duitse voetbalbond (DFB) over de zaak begon te publiceren. En dus stond Zwayer in Duitsland opeens bekend als schandaalarbiter. Desondanks fluit de veertigjarige arbiter deze week in de Europa League. De geruchtmakende referee is een bekende van PSV zoals gezegd. Het treffen tussen PSV en Bate Borisov en de uitwedstrijd tegen Internazionale werden door de Duitser geleid, alsmede de verloren thuiswedstrijd tegen Granada van vorig seizoen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here