Home Nieuws ‘Vriend’ van Ruud van Nistelrooij wil niet reageren: ‘Geen contact met PSV,...

‘Vriend’ van Ruud van Nistelrooij wil niet reageren: ‘Geen contact met PSV, er valt niks te melden’

11915
0

AZ-trainer Pascal Jansen zag in de week voor AZ – PSV de onrust in Eindhoven de kop opsteken en dat deed de voormalig PSV’er wel wat.

Pascal Jansen, die dezer dagen met het hoofdtrainerschap bij PSV in verband wordt gebracht, stata op goede voet met Ruud van Nistelrooij en trof de opgestapte coach een aantal maanden geleden toevallig nog in het zuiden van Spanje, in Marbella. Van Nistelrooij liep jaren geleden voor zijn cursus ‘Coach Betaald Voetbal’ stage bij Jansen, destijds hoofdtrainer van Jong PSV. “Het is spijtig wat er met hem is gebeurd. Ik vind dit ook niet passen bij PSV”, stelt Jansen vast.

Jansen staat ook op goede voet met Mark van Bommel en André Ooijer. “Ik vind het spijtig wat er is gebeurd met die clubiconen. Zowel destijds met Mark als nu weer met Ruud. Een beetje vreemd voor PSV. Het is niet iets dat je één-twee-drie bij PSV verwacht, ik heb er vijf jaar mogen werken en toen waren dit soort zaken niet aan de orde”, aldus Jansen tegenover De Telegraaf.

Jansen maakt er geen geheim van dat hij en Van Nistelrooy een goede band met elkaar hebben. ,,Ik ga hem na de wedstrijd een berichtje sturen. Ik heb begrepen dat hij zelf zoiets heeft van laat mij maar even met rust. En daar heeft hij alle reden toe”, zei Jansen net na AZ – PSV.

Jansen wenst duidelijk te maken dat een overgang naar PSV geen onderwerp van gesprek is in Alkmaar. De Az directie en Jansen hebben niet over PSV gesproken. “Nee, ik heb geen contact met PSV. Er valt niks te melden. Ik hoef nergens over na te denken of me druk om te maken. Het is niet aan mij om ergens wel of niet op in te gaan. Het is de werkelijkheid dat ik hier nog twee jaar onder contract sta. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en ik reageer nergens op. Ook niet op vragen uit mijn directe omgeving, als mensen nieuwsgierig zijn en vragen hoe of wat.”

Jansen benadrukt dat hij bij de eerste training van het seizoen ‘gewoon’ weer voor de groep staat in Alkmaar. “Daar ga ik zeker van uit”, klinkt het vastberaden.


Vorig artikelMarco van Basten ziet positieve ontwikkeling en is blij met interesse PSV in Stijn Spierings
Volgend artikelRonald Waterreus: ‘Peter Bosz heeft geen PSV-DNA, ik zou Pascal Jansen bellen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in