Home Nieuws Ronald Waterreus: ‘Peter Bosz heeft geen PSV-DNA, ik zou Pascal Jansen bellen’

Ronald Waterreus: ‘Peter Bosz heeft geen PSV-DNA, ik zou Pascal Jansen bellen’

1968
0

Peter Bosz. Zijn naam klinkt het meest als opvolger van Ruud van Nistelrooij. De werkloze Bosz zou in nauw contact staan met PSV, zeiden de heren analisten van Vandaag Inside dinsdagavond.

Zoals te doen gebruikelijk zijn er voor- en tegenstanders van Peter Bosz, waarbij we gerust kunnen concluderen dat Ronald Waterreus een tegenstander is van de komst van Peter Bosz. Waterreus zou de eventuele komst van Peter Bosz niet toejuichen. Sterker nog, Waterreus raadt het zijn voormalig werkgever af.

In het voetbalpraatprogramma Rondo bij Ziggo is de keuze voor de nieuwe trainer voor PSV als vanzelfsprekend onderwerp van gesprek. Ook vallen bij Rondo de namen van Phillip Cocu, Pascal Jansen, Ron Jans en de namen van enkele buitenlandse coaches. Toch is de naam van Peer Bosz het meest concreet te noemen. Waterreus ziet het zoals gezegd niet zitten en adviseert PSV om Pascal Jansen te benaderen. ‘Ik vind Peter Bosz niet bij PSV passen, ik zou Pascal Jansen bellen’, begint de oud-doelman zijn betoog.

‘Peter Bosz heeft geen PSV-DNA’, weet Waterreus als meest concrete antwoord op de vraag over het hoe en waarom hij de komst van de Apeldoorner niet zou zien zitten. Roger Schmidt, Hans Westerhof, Bobby Robson en Aad de Mos hadden allen ook geen PSV-DNA maar werden toch aangesteld als trainer van de club. Overigens stonden daar met uitzondering van Bobby Robson maar weinig successen tegenover.

‘Ik zou als ik PSV was een andere keuze maken’, geeft Waterreus aan, om vervolgens naar Pascal Jansen te wijzen. Jansen was vijf jaar lang werkzaam in de opleiding van PSV en heeft daar een goede indruk achtergelaten.

Ronald Waterreus was verder kort in zijn commentaar over het vertrek van Ruud van Nistelrooij, met wie hij een goede band heeft. ‘Ruud heeft een onafhankelijke geest. Dit is de keuze van een onafhankelijke geest. Hij had hier gewoon geen zin in’, zei Waterreus over de snelle en onverwachte aftocht van PSV’s clubicoon.


Vorig artikel‘Vriend’ van Ruud van Nistelrooij wil niet reageren: ‘Geen contact met PSV, er valt niks te melden’
Volgend artikelSneijder hoopt dat Xavi Simons zijn advies opvolgt en zegt over Van Nistelrooij: ‘Hij heeft het afgesloten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in