Home Nieuws Vertrekkende Everton verdedigers zorgen voor terugkeer Branthwaite naar Liverpool

Vertrekkende Everton verdedigers zorgen voor terugkeer Branthwaite naar Liverpool

2029
0

De Engelse verdediger Jarrad Branthwaite heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld. Een terugkeer naar Liverpool, thuisbasis van Everton, lijkt in de maak.

Zijn eigenlijke werkgever Everton spint maar mooi garen bij het prima jaar van Jarrad Branthwaite bij PSV. Aan het begin van het seizoen moest de jonge Brit het doen met enkele invalbeurten maar later werd Jarrad Branthwaite basisspeler. Al duurde dat wel tot de winterstop en dus hing Everton aan de lijn bij Marcel Brands. De tweede club uit Liverpool dacht eraan Jarrad Branthwaite terug te halen gezien het geringe aantal speelminuten maar Jarrad Branthwaite werd snel basisspeler en wist zich meer dan voortvarend te ontwikkelen.

Het geheel leidde tot grote tevredenheid bij zijn eigenlijke werkgever en dus denkt die club er nu aan Jarrad Branthwaite terug te halen. Dat heeft ondermeer van doen met een aantal uitgaande transfers die Everton verwacht komende weken. Dus de kans dat Jarrad Branthwaite volgend jaar nog voor PSV speelt, wordt steeds kleiner. Althans, volgens het Engelse medium Football Insider.

Het Britse medium meldt dat de Engelse verdediger terug wordt verwacht en de strijd om een basisplaats aan moet gaan in Liverpool, bij de tweede club van de stad. Het plan van PSV is bekend maar lijkt niet realistisch te zijn. PSV zou Branthwaite graag over willen nemen of voor nog een jaar willen huren. Everton lijkt daar echter niet meer mee akkoord te gaan nu het snode plannen heeft met de verdediger, die zich dankzij PSV zo wist te ontwikkelen.

De Engelse club wil Branthwaite daarom in het nieuwe seizoen een kans geven in het eerste elftal nu verdedigers Conor Coady en Yerry Mina de club waarschijnlijk zullen gaan verlaten deze zomer.

Eerder wist het Eindhovens Dagblad te melden dat de transfersom van twaalf miljoen euro voor Branthwaite teveel van het goede was voor PSV. Een bedrag dat voor PSV niet wilde betalen. Everton wist zich dit seizoen pas op de laatste speeldag te handhaven na een overwinning op Bournemouth. De twintigjarige Branthwaite moet de defensie van nieuwe impulsen voorzien.


Vorig artikelVan der Doelen wijst naar Xavi Simons én naar ontbreken juiste drive na opstappen Van Nistelrooij
Volgend artikelSchmidt viert titel groots maar is PSV niet vergeten: ‘Bij de bekerfinale zag ik wat PSV echt losmaakt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in