Home Nieuws Schmidt viert titel groots maar is PSV niet vergeten: ‘Bij de bekerfinale...

Schmidt viert titel groots maar is PSV niet vergeten: ‘Bij de bekerfinale zag ik wat PSV echt losmaakt’

5086
0

Roger Schmidt heeft zijn eerste seizoen met landskampioen Benfica er volledig op zitten en geniet inmiddels van zijn vakantie op Mallorca.

Schmidt heeft al jaren een huis op Mallorca. AD Sportwereld analist en journalist Maarten Wijffels ging afgelopen week het gesprek aan met de Duitse trainer, die niet meer stuk kan in Lissabon. Afgelopen seizoen trok de Duitse coach de PSV deur achter zich dicht en vertrok Benfica, waar hij de Portugese club voor het eerst sinds 2019 de landstitel wist te bezorgen.

In gesprek met AD Sportwereld zegt Schmidt te hebben genoten van het intense feest in Lissabon. De trainer blikt ook terug op zijn jaren in Eindhoven en komt met een paar opvallende kanttekeningen en uitspraken. De jaren van Schmidt bij PSV vielen voornamelijk in de Corona periode en dat viel Schmidt zwaar. Hij zag het Philips Stadion vaker leeg dan vol en dat deed hem wel wat.

‘Wat ik jammer vind, is dat ik bij PSV vrijwel alleen trainer ben geweest in coronatijd. Je moet niet vergeten hoe bepalend corona is geweest. In fitheid van spelers. In alles. Iedereen heeft het virus wel één of twee keer gehad. Sommigen drie keer”, aldus Schmidt in gesprek met het Algemeen Dagblad. Schmidt heeft er geen hard bewijs voor maar de vele blessures bij PSV onder zijn leiding zouden weleens met de fitheid te maken kunnen hebben gehad.

Hij vervolgt: ‘Door de coronapandemie heb ik de club PSV ook nooit volledig ‘beleefd’, zoals nu Benfica. Met spelers, staf en directie was het fijn werken. Maar pas rond de bekerfinale heb ik gezien wat PSV echt losmaakt bij fans. Bij iedereen. Toen was het voor ons al bijna klaar”, doelt hij op de gigantische beleving rond die gewonnen finale.

Schmidt stond tussen 2020 en 2022 aan het roer bij PSV en veroverde twee keer de Johan Cruijff Schaal en één keer de KNVB Beker.


Vorig artikelVertrekkende Everton verdedigers zorgen voor terugkeer Branthwaite naar Liverpool
Volgend artikelOPTA: PSV momenteel het beste team van Nederland, gevolgd door Feyenoord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in