Home Nieuws Van der Doelen wijst naar Xavi Simons én naar ontbreken juiste drive...

Van der Doelen wijst naar Xavi Simons én naar ontbreken juiste drive na opstappen Van Nistelrooij

23337
0

Björn van der Doelen was net als iedere andere PSV fan uiterst verrast door het opstappen van Ruud van Nistelrooij. Van der Doelen zag wat het allemaal los wist te maken bij de achterban.

Ook van der Doelen analyseerde erop los na het vertrek van de trainer en zijn voormalig ploeggenoot. Een aantal zaken vielen van der Doelen wel op. Bijvoorbeeld de band die Ruud van Nistelrooij samen met Xavi Simons deelde. De twee waren innig en het wederzijdse respect was groot te noemen. Van der Doelen denkt dan ook te weten en te begrijpen waar de schoen wrong tussen Ruud van Nistelrooij en een deel van de spelersgroep van PSV.

Van der Doelen denkt dat Van Nistelrooij, als voormalig wereldspits, met een andere drive werkt in vergelijking met een deel van de huidige PSV’ers. Een verschil in drive, waardoor toch weer het woord mentaliteit valt. Maar onder mentaliteit en mentaliteit tonen, valt ook niet opgeven. En dat heeft Ruud van Nistelrooij wél gedaan: opgeven, stoppen en er de brui aan geven. Het is interessant te filosoferen of de nog jonge coach deze move ook had gemaakt als hij een jaar of vijf verder was geweest in zijn carriere als trainer.

Hoe vaak stappen spelers niet naar de directie, is een gerechtvaardigde vraag. Of de vraag anders gesteld: hoe vaak treden spelers niet in overleg met de directie? Hoe dan ook, alle verschillende versies over het opstappen van de trainer ten spijt, Ruud van Nistelrooij is nu eenmaal geen trainer van PSV meer.

Björn van der Doelen zag in ieder geval dat Simons wel die grote drive bezit. Van der Doelen analyseert verder: “Waar grote spelers soms moeite mee hebben, denk ik, is dat ze niet kunnen begrijpen dat er jongens zijn die niet diezelfde drive hebben”, begint Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast. “Waarom werkte het tussen Van Nistelrooij en Simons anders zo goed? Omdat ze hetzelfde denken. Heel veel doen dat niet en dat is heel moeilijk voor iemand als Van Nistelrooij”, denkt van der Doelen.

“Dat is voor Van Nistelrooij de norm. Daarin lag een uitdaging voor Ruud”, reageert journalist en PSV-watcher Marco Timmer. “Simons en Van Nistelrooij zijn exceptioneel. Als je dat als de norm gaat zien, dan ga je die anderen. Dat kun je dan niet meer goed”, zegt Timmer, waarop van der Doelen zegt: “Wat het is, is dat je wíl dat iedereen die drive heeft.”

“Maar we willen ook dat iedereen lief voor elkaar is in de wereld. Dat is nu eenmaal niet de realiteit. Daarom vroeg ik me dus ook af of hij er nog wel zin in had. Ik vroeg het me oprecht af. Je hebt zoveel niet in eigen hand”, aldus Van der Doelen.


Vorig artikelEen journalistiek ferme uithaal richting de bedreigers van Joey Veerman
Volgend artikelVertrekkende Everton verdedigers zorgen voor terugkeer Branthwaite naar Liverpool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in