Home Nieuws Veel vertrouwen bij Real Sociedad, balende trainer rekent zich al rijk: ‘Ik...

Veel vertrouwen bij Real Sociedad, balende trainer rekent zich al rijk: ‘Ik weet zeker dat we PSV verslaan’

1854
0

Real Sociedad staat over twee weken in het eigen stadion in San Sebastian voor een zware opgave.

De club is al maanden op rij de nummer een dan wel twee van Spanje maar dreigt na de winterstop van Europees voetbal verstoken te blijven. De ploeg van trainer Alguacil verloor al maanden geen wedstrijd meer maar donderdagavond in Monaco ging het mis.

De hoogvlieger in de Spaanse La Liga was dit seizoen al zeventien duels op rij ongeslagen, maar donderdagavond was AS Monaco toch te sterk voor de Basken en dus wacht er in eigen huis een heuse finale tegen PSV. ‘Een gelijkspel was rechtvaardiger geweest’, zei de verliezende trainer Imanol Alguacil na afloop op de persconferentie. ‘Ik vind het vervelend voor de fans die zijn meegereisd.’

De trainer van de Basken treurt echter niet want er wacht een grote wedstrijd die men denkt te kunnen winnen van PSV ‘We zijn nu teleurgesteld en boos, maar als we met zo veel persoonlijkheid spelen, weet ik zeker dat we PSV kunnen verslaan en ons plaatsen voor de knock-outfase’, zei de Spaanse trainer tegen de aanwezige Spaanse media.

Er heerst dan ook veel geloof en vertrouwen aan Spaanse zijde. Ook aanvoerder Mikel Oyarzabal weet zich gesterkt door gelof en vertrouwen: ‘We zijn nu niet blij, want het was een beslissende wedstrijd en die hebben we niet gewonnen. Over twee weken moeten we in eigen huis tegen PSV vechten om door te gaan.’

PSV en Real Sociedad maakten er eerder dit seizoen een prachtige wedstrijd van in het Philips Stadion. In een enerverend gevecht golfde het spel op en neer waarbij Sociedad ten tijde rond de beide doelpunten een twintigtal de baas was in het Philips Stadion. Daarvoor en daarna namen Mario Gotze en Cody Gakpo PSV bij de hand en loodsten de ploeg naar een verdiende 2-2 remise in het Philips Stadion.

Het duel tussen Real Sociedad en PSV wordt op 9 december gespeeld in San Sebastian in Noord-Spanje.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here