Home Nieuws Spaanse kranten wijzen Real Sociedad op ‘grote finale’ tegen PSV: ‘Todo el...

Spaanse kranten wijzen Real Sociedad op ‘grote finale’ tegen PSV: ‘Todo el PSV’

1002
0

Real Sociedad wacht 9 december in eigen huis een grote finale tegen PSV. Dat is de strekking van de Spaanse media na de 1-0 nederlaag in Monaco.

De kranten in Spanje zijn kritisch op de ploeg uit San Sebastian. Real Sociedad was dit seizoen al zeventien duels op rij ongeslagen, maar donderdagavond ging het dan toch mis op bezoek bij AS Monaco. De Spanjaarden verloren met 2-1 en dat kwam hard aan bij de Basken. ‘Een gelijkspel was rechtvaardiger geweest’, zei trainer Imanol Alguacil op zijn persconferentie achteraf. ‘Ik vind het vervelend voor de fans die zijn meegereisd.’

Real Sociedad is nog altijd de nummer twee van La Liga en dus wacht ook PSV een flinke klus in het noorden van Spanje aan de Franse grens. De Spaanse kranten vrezen vor uitschakeling en wijzen Sociedad en haar team plus technische staf op het belang van de wedstirjd. De kranten in Spanje stellen dat Real Sociedad haar ware gezicht moet laten zien maar concluderen ook dat het wellicht net tekort komt voor Europese overwintering.

En juist dat smaakt zuur omdat Real Sociedad al maanden achtereen de nummer twee van La Liga is en dus juist na de winterstop present moet zijn in Europa. De Spanjaarden vrezen voor gezichtsverlies.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here