Home Nieuws Van Hanegem blijft bij standpunt: ‘Luuk de Jong is niet zo’n goede...

Van Hanegem blijft bij standpunt: ‘Luuk de Jong is niet zo’n goede kopper’

8237
6

Willem van Hanegem wordt in februari 2024 80 jaar oud. Een prachtige mijlpaal voor het icoon van Feyenoord.

Podcastmaker en presentator Wessel Penning schreef een boek genaamd ‘Willem 80’ en De Kromme ontving afgelopen week in het plaatsje Noorden het eerste exemplaar. Te gast bleek ook Guus Hiddink. De Achterhoeker en icoon van PSV onderhoudt warme banden met Willem van Hanegem, die nog altijd fit, energiek en scherp oogt.

Van Hanegem kreeg afgelopen week rond de presentatie van zijn boek, dat hem overigens bar weinig deed, ook bezoek van de media. De Kromme is en blijft altijd zichzelf en dus keek Van Hanegem stoïcijns voor zich uit toen het boek ter sprake kwam. Denk maar niet dat ik het ga lezen, wilde het icoon van Feyenoord graag kwijt. Van Hanegem gaf toe dat hij graag zichzelf blijft en zich weinig aantrekt van de mening van anderen. Dat geldt ook voor Guus Hiddink, die Van Hanegem zeker hoog heeft zitten.

Naast Van Hanegem knikt Hiddink bevestigend. De 77-jarige voormalig toptrainer uit Varsseveld is het vaak eens met Van Hanegem. “Maar als iemand het niet met mij of ons eens is”, zegt Van Hanegem. “Dan moet hij dat zeggen. Zo werkt dat”, zegt Van Hanegem, om zich vervolgens uit het niets op de aanvoerder van PSV te richten.

“Ik zeg bijvoorbeeld weleens dat Luuk de Jong niet zo’n goede kopper is als de mensen denken. Dan zeggen mensen dat ik ouderwets ben, maar dat interesseert mij helemaal niets. De Jong kopt ballen met z’n zijkant van zijn hoofd of met z’n. achterhoofd erin. Dat heeft niet zoveel met echt koppen te maken. Ruud Geels, die kon koppen. De beste die er was als kopper. Hij is net overleden, ik was bij hem op z’n verjaardag. Ik was ook bij Pierre Vermeulen die ook worstelt met z’n geheugen. Dat doet wel iets met mij”, aldus Willem van Hanegem over PSV’s aanvoerder Luuk de Jong, die ‘gewoon’ te boek blijft staan als de beste kopper van Europa.


Vorig artikelBasisplaats of rust voor Joey Veerman? ‘Kan je Veerman sparen tegen FC Twente lijkt de vraag bij PSV’
Volgend artikelGrootse complimenten voor PSV TV na bezoek aan Belgische nationale ploeg

6 REACTIES

  1. Coen Dillen heeft met 43 doelpunten in één seizoen al meer dan 60 jaar het record in handen. Coen kon onbedaarlijk hard schieten en had een geweldige neus voor de goal. Maar Coen is absoluut de beste kopper geweest die ik ooit heb gezien. Zonder enige concurrentie! Hij kopte altijd met zijn ogen open en scherp op de bal en daardoor hard en haarzuiver. Van 16 meter legde hij de bal met zijn hoofd keihard in de bovenhoeken. Daarvoor is veel te weinig aandacht (geweest), omdat men niets meer weet van deze unieke Coen Dillen. Ik weet dat namelijk wél en heel erg goed, want ik stond als jongetje van negen jaar altijd achter het trainingsdoel op het gruisveld aan de Frederiklaan. Met spelers toen als Toon Brusselers, Trevor Ford, Piet Kruiver, Piet van der Kuijl en dus ook Coen Dillen. Ik haalde de ballen op die achter het doel gingen en rolde ze steeds weer terug naar de spelers. En dat waardeerden ze duidelijk, zoals ik steeds merkte. En ik keek altijd heel precies en analyserend naar de techniek van alle verschillende PSV-spelers daar. En nam dus heel precies het schieten en koppen van Coen waar en dus van heel dichtbij. En dat talloze malen op vele, vele avonden. Ja, want er werd toen nog vroeg in de avond getraind, zo rond 17.30 uur. Daarom weet ik ook waarom Coen toen die ontzagwekkende aantallen doelpunten op zijn naam wist te schrijven. Jammer dat niemand daar meer echt iets van weet nu. Verloren kennis van zaken!

    • Sjaak Swart is een infantiele clown die vol wrok zit. Van Hanegem is meer objectief, maar is soms wel een zeurkous.

    • Sjaak Swart is een infantiele man die vol wrok zit. Van Hanegem is wel objectief, maar soms wel een zeurkous.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in