Home Nieuws Basisplaats of rust voor Joey Veerman? ‘Kan je Veerman sparen tegen FC...

Basisplaats of rust voor Joey Veerman? ‘Kan je Veerman sparen tegen FC Twente lijkt de vraag bij PSV’

663
0

Zaterdagavond in Enschede ontvangt de nummer drie van Eredivisie de nummer één van de Eredivisie. De thuisclub droomt over Europees voetbal in de vorm van de derde plaats want die derde plaats is aan het einde van dit seizoen ontzettend veel waard.

Of het een meerwaarde voor de Eredivisie heeft als FC Twente en/of AZ zich volgend jaar juli dan wel augustus gaan melden voor de voorronde van de Champions League is een interessante vraag. Feit is dat de nummer drie van de Eredivisie ‘gewoon’ in 2024 deelnemer kan gaan worden van de groepsfase van de nieuwe Champions League-opzet van de UEFA. Het is nog niet geheel duidelijk hoe het nieuwe format er precies uitkomt te zien maar het is wel degelijk duidelijk dat de bovenste drie plaatsen in de Eredivisie aan het einde van dit seizoen goud waard zijn.

Wat dat betreft is PSV al een aardig in de goede richting opgeschoten na 36 gewonnen punten na 12 wedstrijden. Zaterdagavond gaat de ploeg van Peter Bosz in Enschede op jacht naar overwinning nummer dertien op rij tegen de plaatselijke FC. Heeft Peter Bosz al zijn spelers tot zijn beschikking na de interlandperiode?

Joey Veerman liep in Faro tegen Gibraltar tegen een lichte blessure aan maar zou kunnen spelen in Enschede. Er volgt na FC Twente – PSV nog een belangrijk blok met wedstrijden want niet alleen Sevilla maar ook Feyenoord zullen PSV gaan ontvangen. In dat kader vraagt men zich bij AD Sportwereld af of het wellicht een verstandig idee zou zijn om Joey Veerman te sparen en dus op de bank te zetten tegen FC Twente.

AD Voetbalpodcast presentator Etienne Verhoeff neemt het door met AD Sportwereld-journalist Johan Inan.

‘Voor Arne Slot is een beslissing over Geertruida iets makkelijker nu dan voor Bosz over Veerman;, zegt Inan als voorbeschouwing op het weekend. ‘Feyenoord speelt dit weekend tegen Excelsior en midweeks wacht een cruciaal duel voor overwintering in de Champions League tegen Atletico. Dan zeg je Geertruida makkelijker op de bank tegen Excelsior. Kan je Veerman sparen tegen FC Twente lijkt de vraag bij PSV’, luidt de stelling in de AD Voetbalpodcast.

‘In Eindhoven hebben ze aanvallers en 10-en genoeg. Maar vervanging voor Jerdy Schouten of Joey Veerman is er eigenlijk niet. ‘Schouten en Veerman is een echt tandem. Maar er is geen vervanging voor beide spelers. Als Veerman niet fit is zou Saibari daar kunnen spelen. Maar ja, stel dat Veerman 95% fit is, wat doe je dan?’, vragen zowel Etienne Verhoeff als Johan Inan zich af.


Vorig artikel‘Ik denk dat PSV langzaam op weg is naar eindelijk weer een landskampioenschap’
Volgend artikelVan Hanegem blijft bij standpunt: ‘Luuk de Jong is niet zo’n goede kopper’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in