Home Nieuws Grootse complimenten voor PSV TV na bezoek aan Belgische nationale ploeg

Grootse complimenten voor PSV TV na bezoek aan Belgische nationale ploeg

2112
2

PSV TV toog recent naar het Belgische Tubeke. Het clubkanaal maakte een mooie reportage rond Johan Bakayoko, wiens ster stevig rijzende is.

Het trainingscentrum van de nationale ploeg van Belgie, of beter gezegd dat van de Rode Duivels, bevindt zich in Tubeke. Het Proximus Basecamp in Tubeke is al jarenlang het episch centrum van de Belgische nationale ploeg en dus ook van Johan Bakayoko.

Bakayoko bevindt zich nog altijd maar in zijn tweede seizoen als contractspeler van het eerste elftal. Ruud van Nistelrooij twijfelde geenszins over Bakayoko, die hij de seizoenen voordat de Geffenaar hoofdtrainer werd, onder zijn hoede had. Het is nog geen jaar geleden dat Bakayoko gewisseld werd in de verloren uitwedstrijd bij FC Emmen. Mauro Junior gaf die wedstrijd letterlijk en figuurlijk kleur door na een forse overtreding de rode kaart getoond te krijgen, waardoor FC Emmen nog meer vleugels kreeg en PSV wist te verslaan.

Johan Bakayoko kreeg bij een 0-0 stand in een situatie van elf tegen elf een aantal opgelegde kansen de score te openen. Na goede loopacties faalde Bakayoko enkele keren. Zoals gezegd verloor PSV de uitwedstrijd in de koude maand januari op het kunstgras aan de Meerdijk maar na afloop werd het ook nog eens redelijk onrustig aan PSV zijde.

Van Nistelrooij kreeg bakken kritiek te verwerken, Joey Veerman bleek na zijn reservebeurt niet om te genieten te zijn en Bakayoko werd voortijdig naar de kant gehaald en kreeg na afloop bakken kritiek van de PSV fans. Bakayoko heette nog lang niet klaar te zijn voor een basisplaats in het eerste van PSV en zou naar Jong PSV moeten worden teruggezet. Het bracht de gemiddelde PSV-fan ook nog eens verwarring want het bleek toch echt Paris Saint-Germain te zijn dat een bod uitbracht in de winterstop van het vorige seizoen.

Het is inmiddels allemaal geschiedenis en alles liep anders want ook op die koude winteravond in Emmen bleek het enorme talent en potentieel van Johan Bakayoko duidelijk zichtbaar. Ondanks de gemiste kansen, ondanks de wissel en ondanks de vreemde als even opvallende nederlaag in en tegen Emmen, spatte het talent er vanaf. Bakayoko maakte in de maanden na de nederlaag een enorme ontwikkeling door en is tegenwoordig niet alleen basisspeler bij PSV maar ook bij de Rode Duivels prijkt zijn naam vaak in de basisopstelling.

Niemand minder dan topspits Romelu Lukaku ontfermt zich maar al te vaak over Bakayoko. De spits van AS Roma waakt als het ware over Bakayoko, die Lukaku ontzettend blijkt te vinden. Niets dan lovende woorden van Lukuka voor Johan Bakayoko, Peter Bosz én voor PSV. Want Lukaku volgt de verrichtingen van PSV en die van Johan Bakayoko op de voet en de spits is onder de indruk, laat hij de PSV-fans weten in gesprek met het clubkanaal.

Zoals gezegd toog PSV TV recent naar Tubeke. Het leverde een mooie reportage op, die de mannen van FC Afkicken deze week in ieder geval niet onbenoemd lieten in hun dagelijkse programma ‘Daily’ genaamd. De analisten van FC Afkicken, niet onbekend in de voetbalwereld, complimenteren PSV TV met de gemaakte reportage over Bakayoko en Lukuka, die als oudere broer van Bakayoko zijn respect voor Bakayoko toont.

‘Heb je Bakayoko gezien met Lukaku? Ja vet man, ik werd er bijna emotioneel van’, klinkt het in de Daily van FC Afkicken van donderdag 23 november. ‘Het is een uitstekende keuze van PSV TV. Ik zie dat niet heel vaak, wijst men naar de gemaakte reportage in Tubeke. ‘En dan in zo’n setting waarin Lukuka daar wordt neergezet als een soort vader. Ik vind dat echt zo werelds om naar te kijken. Dit is als Nederlander heel leuk om te horen, wijzen de mannen van FC AFkicken naar de warme woorden van Lukaku over PSV, Peter Bosz en Bakayoko. In onderstaande video de gehele reportage van PSV TV in Belgie.


Vorig artikelVan Hanegem blijft bij standpunt: ‘Luuk de Jong is niet zo’n goede kopper’
Volgend artikelRamalho blij met eerlijke Bosz en beseft: ‘Foutjes heb ik af en toe gemaakt, ziet er slecht uit’

2 REACTIES

  1. Vorig seizoen werden er drie rode kaarten gegeven aan tegenstanders van feijenoord geseponeerd. In twee van die drie wedstrijden werd er door feijenoord wedstrijden omgedraaid na die onterechte rode kaart. En dan nu zeuren over een niet gegeven gele kaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in