Home Nieuws Van Bommel sprak net na veroverde landstitel nog even over zijn PSV...

Van Bommel sprak net na veroverde landstitel nog even over zijn PSV jaren

3255
0

Mark van Bommel is landskampioen van Belgie en dat wordt inmiddels groots gevierd in de stad aan De Schelde.

Het betrof een zinderende slotfase, daar in Genk, waar Antwerp het landskampioenschap van België in de blessuretijd wist te veroveren. Na afloop ging er veel door Van Bommel heen, zo zei hij tegenover Ziggo Sport. De trainer schoof aan voor de persconferentie en onthulde hij wat er door zijn hoofd ging bij de goal van Toby Alderweireld. Ook kwamen in gesprek met Ziggo zijn jaren bij PSV nog even naar voren.

“Ik denk dat Eleven Sports, de rechtenhouder, een fantastische dag heeft gehad. Dit was mijn tweede volledige seizoen als hoofdtrainer. Het is dan geweldig om af te sluiten met de dubbel, op zo’n waanzinnige manier.” Toen die goal viel, dacht Van Bommel gelijk aan Mina Raiola, de overleden zaakwaarnemer. “We hadden niet veel contact, maar als hij er moest zijn, was hij er. Dat is een gave. Ik mis hem nog iedere dag. Ook nu met mijn zoon, die begeleiding had hij fantastisch kunnen doen. Dan had hij in een klap het dubbele van zijn contract geregeld”, zei van Bommel over de overleden zaakwaarnemer.

Vorige weekend kon Royal het al beslissen, maar toen lieten ze het na. “Vorige week zat de spelersgroep zo diep”, onthult Van Bommel. “Ik zelf ook, maar dan moet ik het voorbeeld zijn voor de spelers. Maar dat kan niet, want ik zat er zelf ook doorheen.” Zijn familie hielp hem er langzaam weer bovenop. “Maandag en dinsdag zag ik het nog niet zitten, maar ze praatten op me in. Zij hebben me weer geholpen om weer positiever te zijn.”

Na mislukte pogingen als trainer bij PSV en Wolfsburg is het nu dubbel en dwars binnen. Van Bommel behaalde zijn eerste twee prijzen in amper een maand. Eerst de winst van de beker en afgelopen zondag zijn eerste landstitel. “Hartstikke blij dat ik in één keer van dat verhaal af ben”, aldus Mark van Bommel in gesprek met Belgische en Nederlandse media.


Vorig artikelPSV zet stevig in op nieuwe koers maar AD Sportwereld uit kritiek op visie en beleid na vertrek Schmidt
Volgend artikelTeam USA coach wel of geen kandidaat bij PSV? ‘Ze hebben nu bij PSV ook wel door dat Schmidt een topcoach is’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in