Home Nieuws PSV zet stevig in op nieuwe koers maar AD Sportwereld uit kritiek...

PSV zet stevig in op nieuwe koers maar AD Sportwereld uit kritiek op visie en beleid na vertrek Schmidt

3020
0

Het is inmiddels wel duidelijk waar PSV op in weet te zetten. De club wenst Peter Bosz als kapitein van het schip aan te stellen om op de nieuwe koers uit te gaan varen.

Het gros van de PSV fans is erg enthousiast over de aankomende aanstelling van Peter Bosz bij PSV want na vier trainers in 10 jaar, waarvan één daadwerkelijke ‘outsider’ in de persoon van Roger Schmidt, is het nu echt tijd voor een andere koers. Het tijdperk Roger Schmidt bij PSV is zeker niet mislukt maar een groot succes is het ook niet geworden. Twee keer tweede, de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker is acceptabel maar in Europa had PSV niets te zoeken onder Schmidt.

Er zijn dus stevige veranderingen op komst en daar kijken we allen naar uit. Kapitein Peter Bosz mag het PSV dusdanig vlot gaan trekken zodat er straks sprake zal zijn van nationale maar ook vooral van internationale successen. Na een finale- én halve finaleplaats van Ajax, een finaleplaats van Feyenoord én een halvefinaleplaats van AZ, is de tijd nu voor PSV aangebroken internationale successen te gaan behalen. Dat vertrouwen we volledig toe aan Peter Bosz.

PSV is in ieder geval druk doende de vrije geest uit Apeldoorn binnen te halen maar heeft nog wat werk te verzetten getuige de vele gesprekken die club en trainer momenteel voeren. AD columnist en journalist Sjoerd Mossou is een stuk minder enthousiast.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad uit Sjoerd Mossou zijn verbazing over het trainersbeleid van PSV, die na het ontslag van Mark van Bommel eerst Roger Schmidt en daarna Ruud van Nistelrooij verwelkomde in Eindhoven. “Ik ben dan wel benieuwd naar de voetbalvisie van PSV”, stelt hij. “Die moeten ze nog wel eens geven”, is Mossou kritisch op het beleid van de club.

“Na het vertrek van Schmidt was Bosz een logische vervanger geweest”, vindt Mossou. “Dat ligt in dezelfde lijn. Niet na Van Nistelrooij.” Desondanks lijken PSV en Peter Bosz, die dit weekend in Eindhoven gesignaleerd werd, volgens meerdere bronnen dichtbij een contract voor meerdere jaren te zijn.


Vorig artikelRuud van Nistelrooij naar Sevilla voor afscheidswedstrijd Betis spits Joaquín
Volgend artikelVan Bommel sprak net na veroverde landstitel nog even over zijn PSV jaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in