Home Nieuws Uitbreiding Philips Stadion lijkt aanstaande: ‘Er worden al tekeningen gemaakt voor 10000...

Uitbreiding Philips Stadion lijkt aanstaande: ‘Er worden al tekeningen gemaakt voor 10000 extra plaatsen’

19834
0

Het lijkt er dan toch van te gaan komen. Een groter Philips Stadion. De club lijkt er in alle opzichten ook aan toe te zijn.

Het gaat sinds het begin van dit seizoen over het Philips Stadion en de toch enigszins beperkte capaciteit in relatie tot de voetbalstadions in Rotterdam en Amsterdam. PSV groeit en bloeit als nooit tevoren op alle vlakken. De commerciële afdeling van de club maakte afgelopen jaren grote stappen voorwaarts in een een periode dat de club geen landskampioen werd. Juist dat feit lijkt ervoor gezorgd te hebben dat de club is gaan nadenken over de uitbreiding van het Philips Stadion.

Onder geen beding wenst de huidige directie het Philips Stadion en de huidige locatie te verlaten en dus werd er een onderzoeksbureau ingeschakeld om de groei van de laatste jaren en de toekomstige groeimogelijkheden te onderzoeken. Hypercube leidde het onderzoek en de eerste resultaten lijken nu naar buiten te komen. Althans, volgens de broers Van de Kerkhof is er in ieder geval iets duidelijk geworden en dat is dat er uitbreiding aanstaande is.

Rond 2010 bleek uitbreiding al een keer concreet in beeld te zijn. Destijds werden de plannen toen in de ijskast geplaatst omdat ondermeer het wereldkampioenschap voetbal van 2022 aan Nederland en Belgie voorbij ging. De aanpak toen was om de stadioncapaciteit te vergroten naar 44.000 zitplaatsen, dus circa 9000 extra ten op zichte van de huidige capaciteit. In dat ontwerp werd de tribune aan de spoorzijde en de beide koptribunes vergroot door extra rijen stoelen toe te voegen. De hoeken zouden toen in tact gebleven zijn. Nu lijken er andere plannen tot uitbreiding naar voren te komen.

‘Tienduizend extra plaatsen in PSV-stadion’
Willy en René van de Kerkhof werden maandagmorgen gevraagd naar de wedstrijd tegen Vitesse maar brachten wellicht onbedoeld ook ander nieuws. “Er moeten echt plaatsen bij in het PSV-stadion. Er worden al tekeningen gemaakt voor extra plekken achter de doelen en ik hoorde dat die binnen twee weken gepresenteerd worden. Ik begreep van commercieel directeur Frans Janssen dat het om tienduizend extra plaatsen gaat”, aldus Willy over de eventuele maar waarschijnlijke aanstaande stadionuitbreiding.

“Een mooi perspectief, vindt René. “Maar dat kan nog jaren duren voor het zover is. Dan zitten wij al lang bij de ouwe mennekes langs het veld”, klinkt het.


Vorig artikelClimax aanstaande: ‘Ajax wil PSV aftroeven in strijd om Sergiño Dest’
Volgend artikelPSV komend seizoen weer in zwart uittenue

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in