Home Nieuws Toekomst Xavi Simons | Het hoge woord is er uit: ‘Champions League...

Toekomst Xavi Simons | Het hoge woord is er uit: ‘Champions League is prioriteit voor mij’

3213
0

Weet Xavi Simons de PSV fans alvast voorzichtig in te lichten dan wel voor te bereiden op zijn vertrek bij PSV deze zomer?

Dat kan niet met zekerheid worden vastgesteld maar de topspeler kruipt wel voorzichtig uit zijn schulp met de uitspraak over Champions league voetbal.Want de strijd met Ajax om de tweede plaats in de Eredivisie kan ook belangrijk worden voor de toekomst van Xavi Simons bij PSV. De negentienjarige aanvallende middenvelder erkent dat de kans op Champions League-voetbal zwaar weegt.

“Ik moet het seizoen goed afmaken en dan zullen we zien”, zegt hij in De Telegraaf over zijn toekomst. “Nu komen de wedstrijden, waarin je het zal moeten bewijzen. Mijn focus is volledig gericht op de laatste vijf competitiewedstrijden en de bekerfinale.”

De belangstelling voor de middenvelder lijkt langzaam os te komen. Het zijn niet de minste clubs die met hem in verband worden gebracht.”Je weet niet wat er over drie, vier weken kan gebeuren, maar wat ik wel kan zeggen, is dat ik heel dankbaar ben om hier te zijn en dat ik mezelf bij PSV heb kunnen bewijzen. Ik heb hier nog gewoon vijf jaar contract en in de zomer zal ik een gesprek hebben met Marcel Brands en de trainer en iedereen”, vervolgt Simons, die uitspreekt dat de Champions League behalen wel heel belangrijk voor hem is.

“Ik vecht tot het laatst voor de eerste plek en niet de tweede plek, maar als we de eerste plek niet bereiken dan is het voor de club en iedereen heel belangrijk, dat we wel tweede worden. Ook voor de spelers is het een groot verschil of je wel of niet Champions League gaat spelen. Dat is een prioriteit voor mij. Ook voor mijn ontwikkeling is dat heel belangrijk.”


Vorig artikelDe Braziliaanse PSV cultuur: ‘Om één van die Brazilianen te zijn, dat is een eer voor me’
Volgend artikelPeter Peter Bosz gelinkt aan PSV: ‘Stewart zal dan onherroepelijk moeten en ook gaan ingrijpen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in