Home Nieuws Peter Peter Bosz gelinkt aan PSV: ‘Stewart zal dan onherroepelijk moeten en...

Peter Peter Bosz gelinkt aan PSV: ‘Stewart zal dan onherroepelijk moeten en ook gaan ingrijpen’

39721
1

Ruud van Nistelrooij en PSV wachten zondag een wedstrijd die in het teken van de toekomst van de club staat. De nabije toekomst welteverstaan.

Mocht PSV het zwakke Ajax overigens verslaan, is er met twee lastige uitwedstrijden op de agenda nog niets beslist want het huidige PSV wint zeer zeker niet zomaar in Rotterdam op bezoek bij Sparta en diezelfde conclusie kan getrokken worden over de uitwedstrijd in Alkmaar. Wie weet te beweren dat PSV een makkelijker programma heeft dan Ajax, lijkt vergeten te zijn hoe moeizaam de ploeg van Ruud van Nistelrooij weet te presteren in uitwedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje die ook nog eens op kunstgras spelen.

Nu het einde van het seizoen nadert, lijken de messen te worden geslepen wat de toekomst van Ruud van Nistelrooij aangaat. De onderlinge topper van komende zondag kan zelfs beslissend zijn voor de toekomst van Ruud van Nistelrooij, zo denkt Marco Timmer van Voetbal International. Bij een derde plaats en een verloren bekerfinale zou PSV een enorm teleurstellend seizoen hebben doorstaan en in de wetenschap dat Earnie Stewart Ruud van Nistelrooij niet persoonlijk heeft aangesteld, zou dat consequenties voor Ruud van Nisterlooij kunnen hebben. Althans, dat denkt Marco Timmer namens Voetbal INternational.

In de praktijk zal dat normaal gezien allemaal anders uitpakken. Marcel Brands is er niet het type directeur naar dat snel afscheid neemt van talentvolle en beginnende trainers met een PSV verleden. Of Ruud van Nistelrooij daadwerkelijk talentvol is als trainer, moet nog wel altijd blijken overigens. Daarbij wijzen we toch vooral naar Cocu, die in zijn eerste jaar bij PSV met zijn elftal regelmatig door de ondergrens zakte en op de vierde plaats eindigde. Een jaar later was alles en vooral beter.

Hoe dan ook, de messen worden toch enigszins geslepen nu het einde van het seizoen nadert. Timmer vraagt zich dan ook af wat er gebeurd als Van Nistelrooij overal naast grijpt. “Wat zal Earnest Stewart, de nieuwe td, in Eindhoven dan doen? De ervaren Peter Bosz is nog altijd vrij”, schrijft Timmer.

“De voormalige topspeler Van Nistelrooij weet echter als geen ander dat bij PSV excuses niet tellen”, vervolgt de PSV-watcher van VI. “Resultaat wél. Bij het mislopen van zowel de tweede plaats als de beker zijn consequenties aannemelijk en is het zelfs denkbaar dat Van Nistelrooij de eer aan zichzelf houdt.”

Timmer gaat verder en wijst naar beide topwedstrijden. “De optelsom is dan kinderlijk eenvoudig”, gaat Timmer verder. “Stewart zal dan vanwege de zeer grote sportieve maar vooral financiële belangen onherroepelijk moeten en ook gaan ingrijpen”, klinkt het erg scherp gesteld. “Nog voordat zijn trainerscarrière tot bloei komt, kan die al in de knop worden gebroken. Nee, Ruud van Nistelrooij is niet benijden”, aldus Timmer.


Vorig artikelToekomst Xavi Simons | Het hoge woord is er uit: ‘Champions League is prioriteit voor mij’
Volgend artikel7 tegendoelpunten tegen PSV zitten Ajax spelers dwars: ‘Een wedstrijd op leven en dood’

1 REACTIE

  1. Aub geen Peter Bosz bij PSV, goeie vent maar niet bij PSV, moet ook een beetje de mentaliteit
    Hebben van Eindhoven hebben, wat meer jovialiteit zou hem goed, ook bij top voetbal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in