Home Nieuws De Braziliaanse PSV cultuur: ‘Om één van die Brazilianen te zijn, dat...

De Braziliaanse PSV cultuur: ‘Om één van die Brazilianen te zijn, dat is een eer voor me’

1040
0

André Ramalho gaat als basisspeler op voor het veroveren van de tweede plaats en gaat tevens binnenkort op voor zijn tweede bekerfinale.

De Braziliaanse PSV’er voelt zich als een vis in het water in Eindhoven maar beseft dat de titel wel een keer gewonnen moet worden. In gesprek met PSV TV vertelt hij zijn ervaringen met Nederland en de Eredivisie.

“Ik vind het leuk. De Eredivisie heeft me positief verrast”, begint het verhaal van Ramalho. “Ik hoorde altijd dat hier veel technisch goede spelers waren. Ze willen hier graag voetballen. Ik ben onder de indruk van het feit dat iedere ploeg hier wil voetballen. Dat is echt iets goeds.”

“Om daar als speler onderdeel van te zijn, dat is echt een eer. Ik probeer mezelf iedere dag te verbeteren wanneer ik de kans krijg met goede spelers te spelen. Voor deze mooie club met een prachtige historie. Ik probeer altijd van dit moment te genieten. Want we weten dat het snel kan gaan in het voetbal. Sinds ik hier zit heb ik zo veel over de club gehoord, over de Braziliaanse cultuur die ze hier hebben. Om één van die Brazilianen te zijn, dat is een eer voor me”, aldus Ramalho.

Toen Ramalho naar PSV kwam gaf hij aan graag kampioen te willen worden. Voor alsnog is dit nog niet gelukt en ook dit seizoen lijkt het niet te gaan lukken. “Dat is hoe voetbal soms is. Het is niet altijd perfect. Er zullen altijd uitdagingen zijn. Als je terugkijkt op dit seizoen, hebben we hele goede momenten gehad maar ook mindere momenten. Nu zijn we redelijk ver verwijderd van de koppositie, maar redelijk dicht bij de tweede plek. We zullen meer constant moeten worden. Dat deden we aardig, maar het gelijke spel tegen Vitesse was natuurlijk niet best. Maar we blijven vechten voor de titel, voor de beker”, besluit de centrale verdediger.

In gesprek met PSV TV gaat de Braziliaanse stopper in onderstaande video in op zijn carriere, zijn verleden en zijn doelstellingen bij PSV.


Vorig artikelPSV wankelde tegen FC Volendam maar is favoriet tegen Ajax, Heitinga glimlacht over geluk van Nistelrooij
Volgend artikelToekomst Xavi Simons | Het hoge woord is er uit: ‘Champions League is prioriteit voor mij’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in