Home Nieuws Teze wijst naar ontevreden Bosz: ‘Eerlijk gezegd weet ik niet wat hij...

Teze wijst naar ontevreden Bosz: ‘Eerlijk gezegd weet ik niet wat hij allemaal langs de kant deed’

5343
0

De wedstrijden volgen elkaar in een rap tempo op. Na de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, weliswaar een inhaalwedstrijd, wacht PSV FC Volendam opgevolgd door Sevilla.

Of er een week van de waarheid gaat volgen valt nog te bezien maar PSV – Sevilla wordt een zeer belangrijke maar ook interessante krachtmeting. PSV zou zich ondertussen met Sevilla moeten kunnen meten en dus mag er een winstpartij worden verwacht in de tweede wedstrijd van groep B.

Zoals gezegd volgende wedstrijden in blok elkaar in rap tempo op maar gezien de perfecte score in de Eredivisie van het elftal van Peter Bosz is terugkijken geen straf. Achttien punten en slechts één tegentreffer als tussenrapport. Wie had dat gedacht na meerdere seizoenen met bakken aan tegendoelpunten. Peter Bosz heeft stabiliteit in de defensie aangebracht en dat valt te prijzen. Hoe kijkt de eerder zo bekritiseerde Jordan Teze naar de nieuwe situatie van de defensie?

Voor Teze geldt dat hij tot op heden een prima seizoen doormaakt. Op een mindere wedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord en een mindere wedstrijd in Londen tegen Arsenal na, draait Teze een prima eerste deel van de eerste seizoenshelft. Teze vecht momenteel meermaals een concurrentiestrijd uit.

Want Teze strijdt met Sergiño Dest om de positie van rechtsback maar heeft in het centrum van de defensie ook zijn belangen. Het gaat echter om geloof in eigen kunnen en vertrouwen uitstralen. Dat zit dit seizoen wel goed bij Teze. De rechtsback was tegen Go Ahead Eagles goed voor twee assists op Luuk de Jong, waar hij na afloop ook erg blij mee was.

“Het waren goede ballen van mij, precies op het hoofd van Luuk”, reageert Teze in gesprek met ESPN op zijn twee assists. “Het zijn gewoon fantastische goals.”

Toch zag Teze dat trainer Peter Bosz, vooral in de eerste helft, niet blij was met het spel van zijn ploeg. “Eerlijk gezegd weet ik niet wat hij allemaal langs de kant deed, maar ik denk dat hij het niet best vond”, zegt Teze over de coach die hem zoveel vertrouwen geeft.

Jordan Teze, van wie verwacht wordt dat hij na dit seizoen weleens een internationale transfer kan gaan maken, zat afgelopen weekend nog op de bank op bezoek bij Almere City. Zoals gezegd dient Teze wekelijks een stevige concurrentiestrijd te voeren. Bij PSV concurreert Teze namelijk met Dest, die tegen Go Ahead ziek was, en met André Ramalho die ook onder Bosz toch opvallend veel kansen krijgt en wedstrijden speelt.

“Natuurlijk is Dest een goede speler, iedereen weet waar hij gevoetbald heeft. Ik moet laten zien dat ik daar hoor te staan. Hij kan ook op linksback, maar het is gewoon een goede concurrent. Ik heb gewoon vertrouwen in mezelf en weet dat ik die positie heel goed kan invullen. Aan mij is het gewoon om het te laten zien, simpel”, besluit Teze.


Vorig artikel‘Verloren en vergeten’ Noni Madueke speelt geen rol van betekenis bij Chelsea
Volgend artikelBraziliaanse aanvaller Sávio van marginale rol bij Jong PSV naar doelpunten en assists bij koploper in Spanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in