Home Nieuws Braziliaanse aanvaller Sávio van marginale rol bij Jong PSV naar doelpunten en...

Braziliaanse aanvaller Sávio van marginale rol bij Jong PSV naar doelpunten en assists bij koploper in Spanje

1440
0

De Braziliaanse aanvaller Sávio kwam vorig seizoen onder hooggespannen verachtingen binnen bij PSV maar een jaar later bleek zijn perspectief bij PSV en dus ook bij Jong PSV, danig vertroebeld te zijn.

Sávio speelde zijn wedstrijden voor Jong PSV en bleek sporadisch minuten te maken in het eerste elftal. De boezemvriend van Xavi Simons kon zeker wel aanhaken maar diende nog de nodige stappen te zetten. Sávio koos eieren voor zijn geld en maakte gebruik van Manchester City satellietclub Girona FC.

In het noorden van Spanje blijkt die keuze verrassend goed uit te pakken. Momenteel speelt Sávio bij Girona FC de sterren van de hemel en hier laat hij alsnog zijn grote potentie zien. De Braziliaan voert met zijn club de ranglijst in Spanje aan en zal aanstaand weekend de strijd met Real Madrid aangaan.

Sávio is op dreef voor Girona, waar hij dat eerder bepaald niet bij PSV was. In de eerste zeven wedstrijden scoorde Sávio twee treffers en leverde hij vier assists in La Liga. Girona FC laat dankzij de inbreng van Sávio in Spanje clubs als Real Madrid en FC Barcelona vooralsnog achter zich.

Sávio maakte een jaar geleden via allerlei procedures de overstap van het Braziliaanse Atlético Mineiro naar PSV. Wel diende daar op papier weer een andere Manchester City satellietclub aan te pas te komen.

The City Group nam de Braziliaan officieel over van de Braziliaanse club Atlético Mineiro maar stalde hem, via Manchester City, bij het Franse Troyes. Die Franse club verhuurde Sávio meteen weer door aan PSV. Het liep anders dan verwacht als we het sportieve aspect bekijken want de jonge Braziliaan speelde slechts acht officiële wedstrijden voor het eerste elftal van PSV, waarin hij niet tot scoren kwam. Wel leverde hij tweemaal een assist af.


Vorig artikelTeze wijst naar ontevreden Bosz: ‘Eerlijk gezegd weet ik niet wat hij allemaal langs de kant deed’
Volgend artikelLiverpool denkt aan transfersom van 60 miljoen euro voor Donyell Malen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in