Home Nieuws Steven Bergwijn over ‘oude club’: ‘Ik verwacht geen warm welkom in Eindhoven’

Steven Bergwijn over ‘oude club’: ‘Ik verwacht geen warm welkom in Eindhoven’

655
1

Steven Bergwijn kijkt uit naar zijn rentree in het Philips Stadion. De aanvaller die nooit afscheid van de fans heeft kunnen nemen, weet dat het beladen terugkeer kan worden.

“Het blijft altijd bijzonder”, vertelt Bergwijn over de wedstrijden tegen PSV bij AjaxTV. Het is toch mijn oude club. Ik heb er heel lang gespeeld”, aldus Steven Bergwijn. “Ik hou van dit soort wedstrijden. Het geeft iets extra’s. Het blijft je oude club natuurlijk. Bij de rest proef je het zeker ook in de groep. We hebben twee keer verloren van ze. We moeten dit gaan rechtzetten. Het is een wedstrijd van leven of door”, aldus Steven Bergwijn, die zondag hoogstwaarschijnlijk uitgefloten zal gaan worden door de PSV aanhang.

Hoe mooi zou het zijn als PSV zich eens een keer zou kunnen onderscheiden van fluitconcerten en/of andere uitingen van onvrede en de aanvaller een welkom geeft waar waardering uit weet te spreken. Steven Bergwijn heeft PSV veel goeds gebracht en een zeer forse transfersom opgeleverd. Bergwijn wist bovendien te scoren in de kampioenswedstrijd tegen Ajax en vierde de toen bevrijdende 3-0 ook nog eens voor het vak van de Ajax fans.

Bergwijn heeft in de loop der jaren na zijn vertrek bij PSV, geen slecht woord over de club gesproken, waar hij dat in het verleden steeds wel deed over zijn huidige werkgever. Steven Bergwijn een applaus geven bij een eventuele wissel gaat misschien net wat ver maar andersom gezegd, waarom niet? De beste jongen verkoos PSV boven Ajax in zijn jeugdjaren en voelde zich als een vis in het water bij PSV, in Eindhoven en op de Herdgang in de befaamde jeugdopleiding.

Het eventueel langdurig en massaal uitfluiten van Steven Bergwijn in het Philips Stadion heet tegelijkertijd ergens niet helemaal passend voor de situatie te zijn. Zeker als je in ogenschouw neemt dat een voetballer een salarisstrook heeft en een werknemer is en een supporter een seizoenkaart koopt.


Vorig artikel7 tegendoelpunten tegen PSV zitten Ajax spelers dwars: ‘Een wedstrijd op leven en dood’
Volgend artikelVeerman won 3 keer achtereen met PSV van Ajax en wijst naar PSV fans: ‘Beladen potje van maken’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in