Home Nieuws Steeds grotere Bundelsigaclubs volgen Ritsu Doan, Japanner neemt andere zaakwaarnemer

Steeds grotere Bundelsigaclubs volgen Ritsu Doan, Japanner neemt andere zaakwaarnemer

930
0

Een voetballer die zijn management en zaakwaarnemer inruilt, wenst meestal een snelle transfer dan wel stap voorwaarts te maken.

Mogelijk geldt dat ook voor Ritsu Doan. Doan is momenteel geblesseerd en werkt hard aan zijn herstel maar de Japanner zou ook weleens aan zijn laatste weken bij PSV bezig kunnen zijn. De Japanner lijkt pas in de plannen van Schmidt voor te komen als er veel blessures dan wel schorsingen zijn.


Doan zat de afgelopen jaren bij SEG, maar laat zijn belangen vanaf nu behartigen door het grotere Stellar Group. Door een blessure kwam de Japanner dit seizoen slechts vijf wedstrijden in actie. Doan heeft de potentie een belangrijke speler voor PSV te zijn maar door allerlei oorzaken komt het er helaas niet uit. Wel scoorde Doan een prachtige treffer in de uitwedstrijd in Alkmaar.

Dat Doan een populaire speler in de Bundesliga is, is geen geheim meer. De Japanner maakte indruk in zijn periode bij Bielefeld. Tal van clubs wilden Doan afgelopen zomer inlijven maar het betreffen marginale Bundesligaclubs als Mainz en Augsburg. Daar lijkt verandering in gekomen te zijn. Meerdere clubs uit de Bundesliga, waaronder Bayer Leverkusen en Eintracht Frankfurt, houden de verrichtingen van Doan nauwlettend in de gaten. Het betreffen dan ook steeds grotere clubs die Doan zouden willen overnemen van PSV.

Doan werd vorig jaar door PSV al verhuurd aan Arminia Bielefeld. Hij kwam in de zomer van 2019 voor een kleine acht miljoen euro over van FC Groningen.